Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Happymindfulness
  Rate this post

  Bij Verloskundigenpraktijk Doevendans is het thema van deze editie een uitgangspunt. Mindfulness en happiness, want ook daar draait het bij de praktijk om. Vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot na de kraamtijd kun je bij de praktijk je terecht. De verloskundigen wensen je een zo zorgeloos mogelijke zwangerschap, kraamtijd en ouderschap toe en bieden je allerlei mogelijkheden om daar volop van te kunnen genieten, want genieten is happiness: blij zijn!

  De eerste periode in de zwangerschap kan erg spannend zijn; zeker als je de baby nog niet voelt bewegen en je zwangerschapsklachten afnemen na 12 weken. Je kunt dan ongerust worden of alles nog wel goed gaat met je kindje. Wanneer je vragen en/of klachten wilt bespreken, kun je hiervoor beter een aparte afspraak maken.
  Als je bent ingeschreven bij de praktijk, kun je vanaf de 12e week in de zwangerschap naar het hartje van de baby luisteren. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken. Je mag natuurlijk ook je ouders of vriendinnen meenemen om te luisteren naar het hartje van jullie kindje.
  Het hartjesspreekuur is elke maandag en donderdag tussen 16.30 en 17.00 uur.

  MINDFUL ZWANGER & BEVALLEN
  De praktijk biedt een eigen en unieke zwangerschapscursus aan. Ook als je naar de gynaecoloog of een andere praktijk gaat voor je controles, ben je welkom! Je krijgt een mooi cursusboek en persoonlijke aandacht voor wat jij belangrijk vindt in je zwangerschap, op weg naar je bevalling en het ouderschap. Voel je mindful tijdens je zwangerschap, waardoor je goed bezig bent met ontspanning en je happiness-gevoel kunt delen met andere moeders!
  Met deze cursus leer je goed te ontspannen, van je hoofd naar je hart. Wil je aandacht schenken aan wat je echt wilt, meld je dan aan. MINDFUL ZWANGER & BEVALLEN wordt vaak (deels) vergoed door je zorgverzekeraar. Bel om te vragen wanneer er weer gestart wordt met een nieuwe groep.

  Centering Pregnancy
  Het team van verloskundigenpraktijk Doevendans denkt met je mee. Jij en je kindje staan in het middelpunt, vóór, tijdens en na de bevalling. Centering Pregnancy is een cursus waarbij het contact met andere moeders en alle vragen over de zwangerschap en de bevalling centraal staan. Er is een lactatiekundige die je kan helpen bij al je vragen over borstvoeding, ze geven draagdoekconsulten, kortom: ze willen bovenal dat het jou goed bevalt. Zijn er toch (onverwerkte) emoties, dan is er een praktijkcounsellor die je weer op weg helpt.

  Antoinette Kuiper-van der Meché is zwangerschaps­counsellor en bevallingsverwerkingsspecialist (EMDR). Antoinette: ‘Ik ben een betrokken mens met een sterk gevoel voor psychosociale factoren. Ik wil me graag blijven inzetten bij Verloskundigenpraktijk Doevendans, waardoor ik middels counselling en de zwangerschapscursus Mindful Zwanger & Bevallen kan bijdragen aan de ondersteuning of verwerking voor, ­tijdens of na je zwangerschap. Als counsellor wil ik bijdragen aan de oplossing van jouw struikelblokken.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply