Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Haptonomie helpt je te voelen wat je lichaam je vertelt
  Rate this post

  Luisteren naar jouw lichaam. Stil staan bij wat jij voelt. En deze informatie benutten om klachten te verhelpen en/of talenten te versterken. Dat is waar het om draait bij haptonomie.

  Door de drukte van het huidige leven neigen we ertoe voorbij te gaan aan wat ons lichaam ‘vertelt’ of laat voelen. Vaak negeren we signalen van ons lichaam. Ondanks het gegeven dat je gevoel het meest primaire zintuig is en in belangrijke mate bepalend is voor je gedrag, ligt de nadruk vaak op (de ontwikkeling van) ons denkvermogen en op de wijze waarop we handelen. Hierdoor worden grenzen gemakkelijker overschreden. Mogelijke gevolgen hiervan zijn: lichamelijke terugkerende klachten, moeilijk nee kunnen zeggen, meer voor anderen zorgen dan voor jezelf, last hebben van (faal)angst, moeite hebben met conflicten, niet lekker in je vel zitten, gevoelens van stress, overbelasting en/of depressie.
  Haptotherapie is een persoonsgerichte therapie / begeleidingsvorm voor jong en oud, gericht op het verhelpen van klachten van psychische en/of lichamelijke aard. Als haptotherapeute besteed ik aandacht aan het bewust worden van je patroon van gevoelens, gedachten en handelen en het leren begrijpen en gebruiken van de signalen van je lichaam, om zo de balans te (her)vinden. Dit doen we door middel van gespreksvormen, ervaringsoefeningen en aanraakvormen.

  Wat kun je van mij als therapeut verwachten? Vanuit een veilige situatie luister ik naar je, ik beweeg mee, ik confronteer, moedig aan en bied nieuwe mogelijkheden die goed bij je passen.

  Naast Haptotherapie geef ik ook haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Deze vorm van begeleiding ontwikkelt en versterkt het contact tussen het kindje in de buik en de beide ouders, en helpt hen zich samen voor te bereiden op de bevalling.
  Ik help je graag bij het hervinden van balans en hoop je te mogen ontmoeten in mijn praktijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply