Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Er wordt veel van je verwacht
  Rate this post

  We hebben vaak veel verschillende rollen in ons leven: vrouw, moeder, echtgenoot, werkneemster, collega, buurvrouw, dochter enzovoort. Ook hebben we het meestal ontzettend druk met het vervullen van al deze rollen en houden we heel veel ballen in de lucht.

  Elke dag moeten we keuzes maken en wordt er veel van ons verwacht. Wanneer je daarbij niet genoeg aandacht hebt voor jezelf, kun je uit balans raken. Dat uit zich vaak in signalen van je lijf, in het niet (meer) begrijpen van jezelf of van de ander, vastlopen in contacten, spanningsklachten, vermoeidheid, vastlopen in werk en/of thuissituatie, slapeloosheid, ontevredenheid et cetera.
  Haptotherapie kan je helpen om (weer) in balans te komen. Een haptotherapeut maakt gebruik van gesprekken, ervaringsgerichte oefeningen en aanraking.
  Ervaringsgerichte oefeningen maken vaak patronen duidelijk: doe je wat je zelf graag wilt of pas je je aan de ander aan? Laat je je leiden door je verstand of door je gevoel? Als je je gevoel wegdrukt of aan je voorbij laat gaan, kunnen klachten ontstaan.

  Een goede aanraking nodigt uit om je lichaam weer te gaan voelen en het contact met je gevoel te herstellen. Aanraking helpt bij het vinden van veiligheid en vertrouwen, in jezelf en de wereld om je heen. Door te voelen en te ervaren van wat je mist en nodig hebt, kun je de natuurlijke balans in jezelf herstellen. Je lijf reageert vaak al voordat je het kunt bedenken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply