Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hard of hart voor jezelf?
  Rate this post

  Ken je dat? Je bent gehaast, hebt je hoofd er niet bij en uitgerekend op dat moment gaat één van je kinderen met je in discussie over een onderwerp waar je geen tijd voor hebt. Of: je zit niet lekker in je vel en er heerst een gespannen sfeer in huis? En dan is er soms ook nog een stem in je hoofd die zegt: ‘Ja, jij moet toch zo nodig werken én moeder zijn?’ of ‘Als jij een beetje vrolijker zou zijn, zou alles soepeler lopen hier’. Houden onze kinderen ons een spiegel voor?

  Iedere moeder weet dat goed voor zichzelf zorgen belangrijk is om goed voor anderen te zorgen. Maar doen we dat ook echt? Waar ben jij als méns, als je ook nog partner, werk­nemer, vriendin, dochter en buurvrouw bent? En blijft er dan nog tijd over om te voelen waar je écht blij van wordt? Misschien gun je jezelf de tijd om de vragen hiernaast beantwoorden. Het kan helpen om op een rustige plek te gaan zitten, je ogen te sluiten en te kijken of je de antwoorden uit je hart kunt laten komen.

  Vragenlijst

  In de opvoeding van mijn kinderen is de mening van anderen belangrijk
  nooit / zelden / regelmatig / vaak / altijd

  Ik onderneem bewust activiteiten waar ik energie van krijg
  nooit / zelden / regelmatig / vaak / altijd

  Als er spanningen in het gezin zijn, voel ik me daar verantwoordelijk voor
  nooit / zelden / regelmatig / vaak / altijd

  Als ik met mijn aandacht volledig bij mijn kinderen ben, voel ik meer contact
  nooit / zelden / regelmatig / vaak / altijd

  Ik besteed tijd aan mezelf omdat ik weet dat ik dat waard ben
  nooit / zelden / regelmatig / vaak / altijd

  Als mijn lichaam moe is of pijn doet, neem ik dat heel serieus
  nooit / zelden / regelmatig / vaak / altijd

  Ik merk dat ik bezig ben met het verleden en de toekomst
  nooit / zelden / regelmatig / vaak / altijd

  Als ik gehaast ben, merk ik dat meteen aan mijn kinderen
  nooit / zelden / regelmatig / vaak / altijd

  Zet in volgorde van belangrijkheid:
  Ouders, partner, kinderen, ik, vrienden, werk, overig namelijk…………..

  Maak de volgende zin af: ‘Mijn grootste verlangen voor mijzelf op dit moment is:
  ……………………………………………………………………………………………

  Stuur je ingevulde vragenlijst naar angelique@in-presence.nl, samen met één vraag die jou op dit gebied bezighoudt, en ontvang binnen 2 weken enkele persoonlijke tips. Vermeld duidelijk je naam en e-mailadres. Uiterlijke inzenddatum: 15 mei 2016. De inzender van de vraag die míjn hart het meeste raakt, krijgt een gratis rebalancingsessie ter waarde van € 80,-.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply