Rate this post
 • Hardlopen zonder problemen
  Rate this post

  Lichtvoetig hardlopen, zo licht als een veertje, je voeten vinden vanzelf hun plek, het lopen kost geen moeite, je stijl is efficiënt. Versnellen zonder verkrampen, trainen zonder elke keer spierpijn, zonder blessures, zonder klappen op je gewrichten…

  In de realiteit is hardlopen soms een beproeving. Het is zwoegen, werken. Veel hardlopers zijn regelmatig geblesseerd. Wat gaat er vaak mis? Het gros van de blessures komt door de manier waarop we lopen. We doen ook eerder te veel dan te weinig: te veel spierspanning op de verkeerde plaatsen zorgt voor een minder efficiënte voortbeweging, minder soepele spieren en gewrichten en meer blessures. En verder duiken we een specifiek deel in (een voet, een hamstring) om problemen op te lossen.
  Hoe kan de Alexandertechniek je helpen? Je leert jezelf als geheel te coördineren, dus kunnen je hoofd, nek, rug, armen, benen en voeten in samenhang bewegen. Je leert ook wat je niet hoeft te doen. Zo voorkom je overbodige spierspanning en stijfheid. Hierdoor geef je je ademhaling meer ruimte en zijn je ledematen vrijer om te reageren op de ondergrond. Op die manier voorkom je blessures, in plaats van ze te hoeven genezen, en wordt hardlopen leuk en ontspannend!
  Neem contact op voor hardloopworkshops, lessen Alexandertechniek en individuele coaching.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply