Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Harmonie tussen lichaam en geest
  Rate this post

  De relatie tussen mens en dier gaat veel dieper dan elkaar gezelschap houden.
  In een gezin is dit duidelijk te zien. Elk lid van het gezin heeft zo zijn of haar eigen bijzondere contact met het huisdier. Wanneer een dier ziek wordt, kan dit een grote invloed hebben op het gezin. Om het dier beter te laten maken, gaat men vaak naar een dierenarts of kiest men voor een andere weg, zoals een natuur­geneeskundig therapeut. 

  Désirée Docter uit Enschede is natuurgeneeskundig therapeut voor dier en mens, en dierentolk. ‘Meestal word ik ingeschakeld wanneer de klachten na één of meerdere bezoeken bij de dierenarts niet afdoende geholpen hebben of wanneer men een meer natuurlijke manier zoekt om hun dier beter te krijgen.
  Door in gesprek te gaan met het dier of de
  cliënt en door te luisteren naar welke klachten er zijn, kom ik meestal op de diepere oorzaken van het ziek zijn. Dit kan heel helend werken, zeker in combinatie met het gebruik van kruiden, Bachbloesemremedies (extracten gemaakt van bloemen die genezing brengen van onverwerkte trauma’s, negatieve emoties opheffen en rust brengen) en aromatherapie.’ Aroma’s of essentiële oliën zijn oliën gewonnen uit planten, struiken of bomen. Ze helpen de harmonie tussen lichaam en geest te herstellen door je lichaam, gevoelens en gedachten positief te beïnvloeden.

  Naast het voeren van haar eigen praktijk deelt ze graag haar kennis en ervaring door middel van het geven van kruidenworkshops en de workshop ‘EHBO met Aromatherapie’. Daarnaast is ze 3 jaar geleden gestart met het geven van een eigen opleiding Communiceren met Dieren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply