Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hart en emoties (weer) helemaal in balans
  Rate this post

  Na een periode van burn-out of ziekte kun je nog vaak spanning of stress in je lijf ervaren. Er is angst en onzekerheid of de ziekte ooit terug zal komen, je lichaam heeft je immers al eerder in de steek  gelaten.Dan is hartcoherentie beslist  iets voor jou.

  Een gezond hart dat in balans is, is de basis om weer ontspannen door het leven te gaan.  Om (weer) in een staat van groei te komen, kunnen we ons lichaam helpen de stress te doorbreken met een gevoel van rust en veiligheid. Het hart speelt hierbij een belangrijke rol. Een gelijkmatige ademhaling ondersteunt een verbeterde hartcoherentie. Tijdens een training of een coachingstraject leer je om op eenvoudige wijze je hartcoherentie te verhogen, waardoor je je ontspannen en gelukkiger gaat voelen. Je ervaart weer ‘emotie’ (wat letterlijk ‘energie in beweging’ – in motion – betekent) en dat maakt het leven de moeite waard.  De kennis over hoe verschillende delen van je lichaam functioneren en samenwerken en hoe dit je beïnvloedt, zal je helpen je emoties de baas te zijn en te blijven.
  Tijdens elke sessie wordt je eigen hartritme­variatie gemeten, en dus ook de mate van stress of ontspanning, waardoor je zelf leert herkennen en voelen wanneer je hart coherent is.
  Hartcoherentie is de staat van het autonome zenuwstelsel in balans, waarin je je prettig en veilig voelt, los komt van angst, spanning en stress, en tegelijkertijd met een helder hoofd, een wakker lijf en een open hart in de wereld staat. Zou het niet fantastisch zijn als je je op de golven van je emoties kan voortbewegen in plaats van je erdoor te laten overspoelen of omver werpen?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply