Rate this post
 • Hatsjoe! Eerste Hulp Bij Hooikoorts
  Rate this post

  Heerlijk dat de bloesems weer in bloei staan, en dat we onze winterjassen weer kunnen opbergen. Maar er is één groot nadeel aan dat het weer voorjaar wordt: de pollen hangen weer in de lucht. Ja, ik ben dus één van die pechvogels die zodra de winter vertrokken is, ineens last krijgen van een loopneus en traanogen. Om maar niet te spreken van die irritante niesbuien en intense jeuk aan mijn ogen en neus.

  Elk jaar is het dus weer hetzelfde liedje. Om gék van te worden. De zakdoekjes zijn in de voorjaarsmaanden niet aan te slepen. Ik herinner me zelfs één vakantie, in midden mei drie jaar geleden, waarin ik met mijn gezin in een huisje op de Veluwe bivakkeerde. Niet alleen ikzelf werd gek van mijn oncontroleerbare niesbuien, ook mijn zoons en man werden er tureluurs van. Ook op mijn werk en tijdens het sporten ging het in die periodes minder lekker. Door het vele niezen en hoesten en die kriebels en jeuk sliep ik veel minder goed, waardoor ik sneller vermoeid werd, en uit mijn concentratie raakte.

  Misschien denk je nu: ‘Waarom breng je dan geen bezoek aan de huisarts?’ Nou, dat heb ik natuurlijk alláng gedaan. ‘Hooikoorts’ luidde de overduidelijke diagnose. De huisarts haalde zijn schouders op. Zo’n allergie voor stuifmeel in de lucht is nou eenmaal iets wat veel mensen hebben.  Ik kreeg een anti-allergiemiddeltje mee, en verder moest ik de klachten maar leren accepteren. Hoewel het anti-allergiemiddel in het begin zeker hielp, is het belangrijk dat je dit voortdurend blijft slikken. Vergeet je het eens, zoals mij natuurlijk een aantal keren gebeurde, dan zijn je hooikoortsklachten meteen weer in volle glorie terug.  Heel onpraktisch.

  Omdat ik mijn klachten niet kon accepteren, zette ik  mijn zoektocht naar dé therapie tegen hooikoorts door.  Hierbij stuitte ik op iets waar ik nog nooit eerder van had gehoord: hypnotherapie bij hooikoorts. Zou ik door mezelf onder hypnose te laten brengen echt van alle klachten af zijn? Als ik al de positieve verhalen van anderen las wel. Omdat ik niet goed wist wat ik anders moest, besloot ik  het een kans te geven.

  De therapeute legde uit dat zij door in contact te komen met mijn onderbewuste mijn klachten kon verhelpen. Na deze uitleg liet ik mij toch wat sceptisch onderuitzakken in de stoel en sloot ik mijn ogen. Waar ik van tevoren niet op had durven hopen, werd werkelijkheid. Na de eerste sessie voelde ik dat mijn klachten minder werden. Na drie sessies kon ik zeggen dat ik helemaal geen verschijnselen had. Deze zijn ook niet meer teruggekomen. Ik kan dus weer heerlijk in de zon zitten en genieten. Enne, ook wel fijn: mijn gezin wil weer met mij op voorjaarsvakantie!

  – Belinda (35)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply