Rate this post
 • Heb je darmproblemen?
  Rate this post

  Obstipatie, diarree, krampen in je darmen. Erg vervelend en het kan je behoorlijk belemmeren in je dagelijkse gang van zaken. Door de voeten, en met name de zones die in verbinding staan met de darmen, te behandelen, blijkt voetreflex bij veel darmklachten een effectieve therapie. Het geeft ontspanning, rust en pijnverlichting.

  De darmen zijn niet alleen essentieel voor spijsvertering, maar vormen ook de basis van het menselijke afweersysteem. Gezonde ­darmen zijn daarom erg belangrijk! Soms raken de darmen verstoord, bijvoorbeeld door verkeerde, overmatige of eenzijdige voeding. Maar ook door kou, emotionele problemen, stress, een ontsteking of andere ziekteoorzaken. In veel gevallen kunnen de darmen met behulp van voetreflex en juiste voeding weer in het gareel worden gekregen. Voetreflex is een massage van drukpunten op en onder de voeten en op de onderbenen. Door het masseren hiervan kun je weefsels, organen en de energiehuishouding beïnvloeden. Organen zoals darmen, blaas, nieren en longen reageren goed op voetreflexbehandelingen. De behandeling bevordert de afvoer van afvalstoffen en zorgt voor verbetering van de bloedcirculatie. Met voetreflex wordt het ‘zelfgenezend vermogen’ van het lichaam gestimuleerd. Het geeft ontspanning, rust en pijnverlichting. Mijn ervaring is dat vooral mensen met chronische klachten zoals stress, migraine, vermoeidheid, prikkelbare darm, ­fibromyalgie, rug- en schouderklachten veel baat hebben bij voetreflexologie. Ze hebben minder pijnstillers nodig. Sommigen hebben pijnvrije periodes, anderen blijven zo goed als pijnvrij. Vaak zijn mensen met deze klachten bij de dokter ‘uitbehandeld’.
  Steeds meer huisartsen weten van het ontspannende en helende effect, en raden mensen met chronische klachten soms aan om voetreflex te gaan proberen. Wellicht is het ook iets voor jou!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply