Rate this post
 • Heb je darmproblemen?
  Rate this post

  De spijsvertering drukt volledig uit waar het in het leven om gaat: opnemen – verwerken – loslaten. Hoe bewust neem je iets tot je? Slik je het in? Wil je het wel inslikken of spuug je het uit? In hoeverre laat je indrukken toe en neem je ze op? De maagingang laat de indrukken door. Obstipatie, diarree en krampen in je darmen zijn erg vervelend en kunnen je behoorlijk belemmeren in je dagelijks leven.

  Een goede darmflora is belangrijk voor het op peil houden van de algemene weerstand, sneller herstel na een ziekte en een goede opname van voedingsstoffen. Soms raken de darmen verstoord, bijvoorbeeld door verkeerde, overmatige of eenzijdige voeding. Maar ook door kou, emotionele problemen, stress, een ontsteking of andere ziekteoorzaken.
  Ik begin altijd met een intakegesprek, waarin je klachten aan bod komen. Ik maak foto’s van je voeten voor de voetdiagnostiek. Door een uitgebreide en goed uitgevoerde anamnese breng ik alle klachten, zowel lichamelijk als geestelijk, in kaart. Ik kan dan een gericht behandelplan opstellen dat niet alleen de klacht, maar vooral ook de daaronder liggende oorzaak effectief aanpakt. Dit vergroot de kans op een snel en succesvol resultaat.
  Belangrijk bij de behandeling zijn de meridianen en de reflexzones op de voeten, die verbonden zijn met de organen. Door een massage uit te voeren op de ­reflexzones, kan het lichaam gemakkelijker afvalstoffen afvoeren. Het geeft een gevoel van rust en ontspanning. Al na enkele behandelingen zouden de klachten moeten verminderen, of je kunt er in ieder geval beter mee omgaan. Ook krijg je eventueel adviezen rond voeding mee. De ­methode is geschikt voor iedereen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply