Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Heb je levenslang met chronische pijn?
    Rate this post

    Opmerkingen als ‘Het zit tussen je oren’ en ‘Je moet er maar mee leren omgaan’. Al jarenlang kampen met klachten waar een arts geen verklaring voor kan vinden. Klachten die ervoor zorgen dat soms een wandelingetje naar de supermarkt om de hoek al te veel is. Je ernstige zorgen maken om je carrière of je sociale leven. Je leven staat aan de ZIJLIJN, en het voelt alsof er geen einde in zicht is.

    Je kijkt door de tralies naar buiten. Je ziet vrienden, familie en misschien collega’s hun leven leiden. Maar voor jou is dat even anders… Het kamertje waar jij inzit, is 2 bij 2 met een enkel raam waarin je het leven aan je voorbij ziet gaan.

    Nee, ik heb het hier niet over de gemiddelde gedetineerde in Nederland. Ik heb het over mensen die leven met chronische pijnen. Want chronische pijnen kunnen je leven compleet gaan beheersen. Het kan jouw vrijheid wegnemen en je het gevoel geven dat je geen enkele grip meer hebt op je leven.

    Maar wist je dat bij bijna de helft van alle chronische pijnklachten er regulier GEEN oorzaak wordt gevonden? Pijn is een waarschuwingsmechanisme, en heeft dus altijd een functie om je te alarmeren dat er iets mis is. Maar als om wat voor reden de alarmbel maar blijft afgaan, krijgt pijn uiteindelijk een chronisch karakter. Je lichaam blijft in een vicieuze cirkel zitten waar het vaak niet vanzelf uitkomt. Leven met chronische pijnen kan jou hierdoor een heel onzeker gevoel geven.

    Om een beter beeld te schetsen, volgt hier het verhaal van chronische pijnpatiënte Sabine (33 jaar).
    Haar verhaal begon drie jaar geleden. Een intense, plotselinge pijn in haar buik die – gedurende het verstrijken van de uren – alsmaar erger werd. In het ziekenhuis bleek Sabine een blindedarmontsteking te hebben. Ze moest direct geopereerd worden. Maar na de operatie bleef ze klachten houden. Ze had weliswaar geen buikpijn meer, maar was zwaar vermoeid.

    In de weken erna ontwikkelde zich een sterk pijnlijk en zwaar gevoel in haar armen en benen. Ze bezocht verschillende artsen en belandde uiteindelijk bij de reumatoloog, die een diagnose kon stellen: fibromyalgie, een ziekte die het beste kan worden omschreven als ‘reuma van weke lichaamsdelen’. Letterlijk betekent het: ‘pijn in spieren en pezen’. Verder kwam naar voren dat er aan de pijn helaas niet veel te doen was. Nog steeds kampte Sabine dag in, dag uit met een compleet immobiliserende pijn in haar ledematen. Daarnaast was ze chronisch vermoeid.

    ‘Maar je ziet er toch goed en gezond uit?’
    Sabine ervoer veel onbegrip in haar omgeving toen ze afspraken afzegde of niet wilde meedoen aan activiteiten. Niet alleen de pijn, maar ook het onbegrip vanuit haar omgeving maakte dat Sabine zich vaak terugtrok. Het was een gemis voor haar dat ze niet meer kon sporten. Ze voelde zich onbegrepen, was geïsoleerd en raakte steeds meer eenzaam.

    Als je net als Sabine last hebt van chronische pijnklachten, kun je met medicijnen (pijnstillers) weliswaar de symptomen wat onderdrukken, maar vindt er vaak geen genezing plaats. Sabine heeft uiteindelijk de stap gezet om bij ons te komen voor een behandeling. De behandeling die wij gebruikten voor haar, is een combinatietherapie met onder andere APS-therapie. Dit is een revolutionaire en wetenschappelijk bewezen manier van pijnbestrijding die de kern van het probleem aanpakt.

    Je lichaam geeft bij pijn zenuwimpulsen (‘actiepotentialen’) af aan je hersenen. Het lichaam wordt hierdoor aangezet om stoffen aan te maken die de pijn verzachten. Bij chronische (pijn)klachten werkt die functie van pijndemping niet goed meer, omdat de pijntrigger (vaak een ontsteking) niet opgelost wordt. Bij APS-therapie (‘APS’ staat voor ‘Actie Potentiaal Simulatie’) worden elektroden rond het pijngebied gebied op het lichaam geplaatst. Via de elektroden wordt een pijnloze microstroom door het lichaam gestuurd. De microstroom bootst de natuurlijke stroomprikkelingen na, zodat je lichaam gestimuleerd wordt om zelf je lichaamseigen stoffen vrij te maken die de pijn verminderen en de energie bevorderen. Op die manier kan je lichaam zichzelf op een natuurlijke manier herstellen.

    Bij Sabine sloeg deze therapie goed aan. Zij merkte na de behandeling dat haar klachten sterk verminderd waren! Ze kreeg MINDER PIJN. Doordat ze minder pijn heeft, kan ze weer langzaam haar leven opbouwen en weer beginnen met genieten. Ze is weer BEVRIJD uit haar gevangenis van de pijn!

    Herken jij je in het verhaal van Sabine of wil jij meer weten over APS-therapie en de mogelijkheden voor jou?

    Kijk voor meer informatie op
    www.praktijkiseger.nl/nl/behandeling/aps-therapie/11

    Team Praktijk Iseger

    Wist je dat…
    … bij meer dan één derde (41%) van de patiënten met chronische pijn er nog nooit een diagnose is gesteld of een oorzaak is gevonden?
    … er meer vrouwen dan mannen kampen met chronische pijn? Naar schatting zijn 7 op de 10 patiënten vrouw.
    … lage rugpijn de meest voorkomende chronische pijnklacht is? Ook chronische nekpijn, chronische hoofdpijn en chronische pijn in de ledematen komen vaak voor.
    … bijna een kwart (24%) van de chronische pijnpatiënten zich door de pijn in een sociaal isolement voelt zitten?

    Voor wie is APS-therapie geschikt?
    APS-therapie is geschikt voor alle mensen die last hebben van chronische of acute pijnen. Denk hierbij aan:

    – Nek-, rug- en schouderklachten
    – Gewrichtsklachten
    – Spanningshoofdpijn en migraine
    – Hernia
    – Whiplash
    – Ischias
    – MS
    – RSI
    – Fibromyalgie
    – Reuma

    Maar wist je dat APS zelfs helpt voor:
    – Stress en burn-out
    – ME
    – CVS
    en ook andere chronische vermoeidheidsklachten?

    Wil je hier nog meer waardevolle tips en informatie over vinden kijk dan hier.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply