Rate this post
 • Heb jij een ‘lastig’ kind?
  Rate this post

  De kinderen van deze tijd zijn veel gevoeliger dan onze generatie. Kinderen die hoogsensitief zijn, hebben een andere manier van prikkelverwerking dan niet-hoogsensitieve kinderen. Het ene kind is superdruk en heeft last van concentratieproblemen, en het andere kind sluit zich helemaal af. Als ouder is het belangrijk dat je hier begrip voor hebt en weet hoe je het beste met de hoogsensitiviteit van je kind kunt omgaan.

  Overprikkeling uit zich bij een kind soms in een emotie die je niet altijd begrijpt of kunt plaatsen. Het is al een paar keer voorgekomen dat je kind een woedeaanval kreeg, jij boos werd en vond dat je kind ‘weer normaal’ moest doen. Je kind voelt zich hierdoor onbegrepen en niet geaccepteerd en kan daardoor moeite krijgen met het tonen en ontwikkelen van de eigen ‘ik’. Als je verder zou kijken dan het eerste gedrag van jouw kind, kun je er op een andere manier op reageren.
  Jennifer Verhagen van Praktijk Jensitive kan met Sensi therapie jou en je kind hierbij helpen. Sensi therapie is een effectieve therapie waarin verschillende behandelmethodes samengevoegd zijn.
  Sensi therapie zorgt ervoor dat jij weer in balans komt en je beter kunt omgaan met je eigen emoties (waardoor ziektes minder kans krijgen) en daardoor met je hoogsensitieve kind. Jennifer kan emoties vrijmaken en het helingsproces op gang brengen. Tevens kijkt ze of ontgiften van het lichaam nodig is, of er orthomoleculaire preparaten nodig zijn, meet ze allergieën uit en kijkt ze of er een dieet nodig is. Tijdens de behandeling komt vrij snel naar boven wat de belemmerende emotie is zonder dat het kind hierover hoeft te praten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply