Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Heb jij een opvoedstrategie?
  Rate this post

  Ik kom regelmatig moeders tegen die aan het einde van hun latijn zijn. En ergens kennen we dat gevoel allemaal wel: met wallen tot onder je knieën op het schoolplein staan terwijl die lange ‘to do’-lijst door je hoofd spookt. Natuurlijk heb je veel verplichtingen als moeder… Maar móét nou echt alles waarvan jij vindt dat het móét? 

  Opvoeden en ‘opvoeder zijn’ gaan over heel veel van je kind houden, maar ook over mindset, en over een goede aanpak die bij jou past! Heb jij een ‘opvoedstrategie’? Juist zelf eens goed nadenken en met andere ouders sparren over wat je belangrijk vindt is heel belangrijk. Wij moeders hebben namelijk de neiging om de lat heel hoog te leggen voor onszelf. Stel je voor dat we geen 100% geven… Maar wat is 100%? Kún je met slechte nachten en dreinende kinderen überhaupt 100% geven? Of is dát wat je geeft al 100%?

  Een goed begin is om alle ‘moetjes’ eens goed tegen het licht te houden en te bedenken wat jij écht belangrijk vindt. Wat gaat nou maken dat jij over 1, 5 of 15 jaar kunt zeggen dat je een ‘goede moeder’ bent? Ik geloof er niet in dat dat de schone vloeren zijn, de vele sportclubs, de gewéldige traktaties… Wat denk jij?

  Zin om eens met andere moeders onder het genot van een kop thee te kletsen over waar je die lat nou echt wilt leggen? Over wat ‘gelukkig opvoeden’ nou is? En dan meteen tools mee te pikken om het opvoeden leuker te maken? Meld je dan aan voor een Theekransje ‘Relax Mama’!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply