Rate this post
 • Heb jij lef?
  Rate this post

  Als we het hebben over het ‘hart van Zwolle’, dan bedoelen we het centrum van Zwolle, de binnenstad. Daar speelt het openbare sociale leven zich af. Het hart kan ook het centrum van bijvoorbeeld een organisatie of van een vereniging zijn. Daar komt de bezieling, de inspiratie vandaan. Zonder hart leeft het niet en valt alles uiteen.

  Maar het hart zegt ook iets over mensen. Er zijn mensen die boven het gemiddelde uitstijgen. Het zijn de initiatiefnemers, bruggenbouwers, vernieuwers, verbinders, ontwikkelaars, inspirators, samensmeders. Het zijn de mensen die niet op zichzelf blijven, maar naar buiten treden en vanuit de kracht van hun eigenheid zich verbinden met anderen, anderen motiveren en bemoedigen, waardoor deze groeien in hun kracht.
  Luister eens naar jouw hart. Leef je vanuit je hart, voel jij je hartenlust, waar klopt je hart voor, wat bezwaart je hart, wie is de dief van jouw hart, wat zijn jouw (verborgen) hartenkreten, ben je af en toe harteloos, is je hart soms verscheurd en gebroken, wat is voor jou hartverwarmend, waar heb jij hart voor, …?
  Het Joodse woord voor ‘hart’ is ‘lef’. ‘Lef’ vertalen wij weer meestal met ‘moed’. Moed is de innerlijke kracht om je vanuit je kwetsbare hart te durven openen en je te verbinden met het leven.
  Wil je de stem van je hart leren verstaan en meer met ‘lef’ durven leven? Haptonomie is dé aangewezen therapie daarvoor. Lucht je hart, maak er geen moordkuil van en leef vanuit je hart. Je bent van harte welkom!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply