Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Heb jij veerkracht?
  Rate this post

  Hoe krijg ik meer grip op mijn leven? Hoe vind ik balans tussen werk en privé? Hoe ga ik om met de snelle veranderingen in mijn organisatie? Wat wil ik verder met mijn loopbaan? Er zijn veel vraagstukken waar mensen mee rondlopen. Vaak vergt het ­nadenken en piekeren hierover veel tijd en energie, maar wordt er maar nooit een knoop doorgehakt. Het is tijd voor antwoorden!

  Door middel van de training ‘Veerkracht met ACT’ krijg je nieuwe vaardigheden om effectiever om te gaan met moeilijke gedachten en gevoelens, zodat ze minder impact en invloed op jou hebben. Je krijgt bovendien je waarden helder: hoe jij je diep in je hart zou willen gedragen, ­waarvoor je wilt staan, wat je een gevoel van zinvolheid of doel geeft en hoe je alles en iedereen idealiter wil behandelen. Daarnaast is het niet van het minste belang dat je leert hoe je daadwerkelijk overgaat tot actie om in overeenstemming met dat wat jij belangrijk vindt te handelen en je leven beter en gemakkelijker te maken. ACT geeft je keuzemogelijkheden!

  Wat is ACT?
  ACT (Acceptance and Commitment Training) is een verrassende en nieuwe trainings- en coachingsmethode, met als doel mensen een mentaal flexibele houding aan te leren, waardoor het gemakkelijker wordt om met (ongewenste) veranderingen om te gaan.
  ACT gaat ervan uit dat pijn, angst en verdriet onderdeel van het leven zijn en dat vechten daartegen tijd en energie kost, en deze klachten bovendien alleen maar erger maken. ACT leert je het onvermijdelijke te accepteren of te erkennen (zoals ziekte) en niet-behulpzame gedachten en emoties (‘Waarom ik?’) te laten voor wat ze zijn, namelijk een gedachte of gevoel en niet meer dan dat! Je zult ook merken dat deze gedachten en gevoelens weer plaatsmaken voor nieuwe gedachten en emoties. Vanuit deze nuchtere en accepterende houding kan vervolgens worden gewerkt aan het helder krijgen van wat echt belangrijk is en hoe je in overeenstemming daarmee met mildheid voor jezelf kunt handelen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply