Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • (H)eerlijk genieten
  Rate this post

  Chocola, we kunnen er geen genoeg van krijgen. De geur, de romige smaak, de sensatie in je mond. Dat heerlijke, bruine goedje lacht je overal toe. Bij de supermarkt, de benzinepomp én bij de chocoladespecialist. Je denkt misschien dat deze heerlijkheid bij laatstgenoemde een stuk prijziger is, maar niets is minder waar: goede chocola hoeft niet duur te zijn!

  Het grootste verschil zit hem echter in de kwaliteit: de producten van Martinez Chocolatier zijn van een heel andere kwaliteit dan de chocola uit de supermarkt. En het is ook nog eens duurzaam geproduceerd. Het is afkomstig van de allerbeste selectie cacaobonen uit onder andere Java, Ecuador en Kameroen in plaats van goedkope bulkcacaobonen die afkomstig zijn uit de hele wereld en in een fabriek op een hoop worden gegooid. De kwaliteitschocola van Martinez Chocolatier wordt bereid met pure cacaoboter, volle melkpoeder en een vleugje natuurlijk Bourbon­vanille in plaats van suiker en allerlei (geharde) transvetten en synthetische hulpstoffen.

  Naast kwaliteit staat ook duurzaamheid bij Martinez Chocolatier hoog in het vaandel. Termen als Fair Trade en UTZ-gecertificeerd geven jou als consument de garantie dat de chocola die jij eet afkomstig is van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Zij gebruiken bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en garanderen goede werkomstandigheden voor hun arbeiders.

  Eten of genieten
  Kies voor echte, heerlijke en eerlijke chocola als je echt wilt genieten en je smaakpapillen wilt verwennen met die romige substantie die je langzaam in je mond voelt smelten. Je bent het waard!

  Nodig:
  • 150 gram Martinez pure chocola van •
  70% cacao (maar je kunt natuurlijk ook
  voor witte of melkchocola kiezen)
  • 2 eieren
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 200 milliliter slagroom

  Werkwijze
  – Breek de chocola in brokken en laat het au bain-marie smelten.
  – Splits de eieren.
  – Mix de eiwitten met de helft van de suiker stijf totdat het glanzende pieken vormt.
  – Klop de slagroom stijf.
  – Klop de rest van de suiker door de eidooiers. Roer hier de gesmolten chocola doorheen.
  – Spatel het mengsel door de slagroom.
  – Spatel vervolgens het stijfgeklopte eiwit snel en luchtig in delen door het chocolademengsel.
  – Laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

  Eet smakelijk!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply