Rate this post
 • Heerlijke zijden hemdjes!
  Rate this post

  Zijde is van oudsher een rijk materiaal. Als je de omhullende werking van de cocon via de zijden draad gebruikt voor hemdjes en rompertjes, creëer je een heerlijk coconnetje voor degene die het draagt.

  Zijde kan dus heel goed voor onderkleding gebruikt worden. Kindjes die zijde dragen, ervaren veel minder storende prikkels uit de omgeving. Een zijden mutsje is eigenlijk de basis bij de hele kleintjes. De fontanel is dan nog open en deze kan op die manier goed beschermd worden. Als het kindje opgroeit, zal het verder kunnen profiteren van de zijde op de huid. Als mijn kinderen vroeger naar kinderfeestjes gingen, konden ze volledig schor weer terugkomen, zó onder de indruk geraakt van alle drukte en hier lekker in meegegaan te zijn. Totdat ik ontdekte dat een zijden hemdje hiervoor de oplossing bood. Ik deed ze dat lekker aan voor het weggaan en door de zijde bleven ze veel beter bij zichzelf, waardoor het schor-schreeuwen niet meer nodig was.

  Energie
  Zelf heb ik altijd een zijden hemdje aan; zeker als ik me onder de mensen begeef en als ik op beurzen sta voor ­Coconelle en Schaapje schaapje… Ik kom dan veel minder moe weer terug en kan mijn energie voor mijzelf behouden. De gladde zijden vezel geeft geen stof af en trekt geen stof aan. Zijde kan tot 30% van haar eigen gewicht aan vocht ­absorberen en het snel laten verdampen. Ook is zijde ­luchtig, warmt die snel op en koelt die snel af.

  Coconelle
  Bij Coconelle gaat het om moerbeizijde van een prachtige zware kwaliteit, die verder niet verkrijgbaar is. Door de zware stof heeft het een extra omhullende werking, die essentieel is. In 2014 heb ik de stof besteld in China en zijn we begonnen met de productie van de mooie Coconelle-onderkleding in Almere. Op deze manier komt er duurzaam werk naar Nederland, is de hele productie onder controle en weet ik zeker dat elk hemdje, rompertje en mutsje op een zorgzame manier gemaakt is door mensen die een eerlijk loon ­verdienen. En dat is dan uiteindelijk de beste manier om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen kunnen profiteren van alle voordelen van – in Nederland
  gemaakte – zijde.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply