Rate this post
 • Heilzame behandelingen uit de orthomanipulatie
  Rate this post

  Veel mensen hebben pijnklachten, die maar niet verdwijnen. Goed nieuws: er is wat aan te doen! Laat je klacht(en) aanpakken met orthomanipulatietherapie.

  De orthomanipulatietherapie is een zachte, manuele natuurgeneeswijze, die scheefstand en blokkades van gewrichten en wervels corrigeert. Veel voorkomende klachten kunnen dankzij deze therapie behandeld worden; denk maar aan whiplash, bekkeninstabiliteit, scoliose, verschoven wervels, schouderklachten enzovoort. Zelfs voor klachten omtrent beenlengteverschillen, al dan niet ontstaan door een anatomische oorzaak, kan deze therapie zeer heilzaam zijn. Deze therapie maakt gebruik van de natuurlijke pendelbeweging van het lichaam, waarbij met zachte druk de noodzakelijke correcties uitgevoerd worden.

  Orthomanipulatietherapie is dé therapie bij uitstek als aanvulling of alternatief voor de klassieke osteopathie en drukgerelateerde correctiemethoden. Danny van Dijk, de sporttherapeut bij Bodyland, heeft deze therapie uitgeschreven in 3 verschillende behandelingen, om jouw lichaam het juiste onderhoud te geven, zodat het optimaal kan functioneren:

  1. Body Check
  Hierbij wordt jouw hele lichaam onderzocht naar scheefstand of blokkades in of tussen de wervels en gewrichten. Waar nodig corrigeert Danny het nodige en zal hij deze behandeling extra kracht meegeven door middel van massagetechnieken die hierop zijn afgestemd.

  2. Vertebrae-therapie
  Met deze massagetechnieken worden de spieren langs en rondom de wervelkolom onder handen genomen. Deze worden vaak buiten beschouwing gelaten omdat ze ‘te dicht’ bij de wervels zitten. Toch zitten hier voldoende spieren om te behandelen en ontspanning in mee te geven.

  3. Statisch rekken / strekken
  Laat je lichaam op rek brengen door de therapeut en voel je losser dan ooit tevoren! Dit geeft je meer bewegings­vrijheid en een losser gevoel, en in combinatie met een massage vooraf zul je je als herboren voelen.

  Naast deze behandelingen wordt de orthomanipulatietherapie ook toegepast in de reguliere klacht­behandelingen die Danny uitvoert. De volledige inhoud van de behandelingen kun je vinden op de website van Bodyland.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply