Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Helderblauw, zuiver en puur
  Rate this post

  Aquamarijn is verf uit de levende natuur, omdat we zoveel mogelijk herwinbare grondstoffen gebruiken. We persen lijnolie uit lijnzaad (van de vlasplant), en oplosmiddel uit sinaasappelschillen. Daarmee hebben we veel minder aardolieproducten nodig en helemaal geen plastics.

  Wij zijn Ursa Paint, een eigentijdse verffabriek in IJmuiden. Verf maken is ons vak. Wij zien het maken van Aquamarijn natuurverf als onze bijdrage aan de verantwoordelijkheid die iedereen heeft om het leuk te houden op deze wereld. Met voldoende grondstoffen om mooie producten te blijven maken, met voldoende schoon drinkwater en voedsel om te kunnen leven. Nu en in de toekomst. Daarom zijn wij al veertig jaar geleden op zoek gegaan naar alternatieven voor fossiele en vervuilende grondstoffen. Dat is voor ons een logische en zinvolle bedrijfsvoering, helder, zuiver en puur.

  Hier groeit verf
  We gaan zelfs nog een stapje verder met een eigen vlasveld. Paul Bos, boer in de Haarlemmermeerpolder, teelt het voor ons op braakliggende akkers rondom Schiphol en in het havengebied Westpoort in Amsterdam. Daarmee produceren we dus lokaal lijnolie, én we brengen een oud-Hollands cultuurgewas terug in de polder. De Hollandse lijnolie van eigen teelt vind je nu terug in de winkel: je herkent de ­producten met Hollandse lijnolie aan het blauwe zegel op het blik ‘Hier groeit verf’.

  Ambacht
  Vaak wordt er gedacht dat watergedragen verf milieuvriendelijk is. Maar alleen watergedragen is niet goed genoeg. Daarom hebben wij duurzame watergedragen lakken ontwikkeld op basis van een lijnolie-water-emulsie. Deze gepatenteerde techniek noemen wij ‘Aqualin-techniek’, waarbij lijnolie geëmulgeerd wordt in water. Omdat lijnolie een zelfdrogende olie is, zijn er geen weekmakers nodig, in tegenstelling tot normale watergedragen lakken en muurverven, die voor een groot deel bestaan uit plastics.
  Omdat verf ook aan technische eisen moet voldoen, voegen we soms synthetische grondstoffen toe. Nog niet voor ­iedere grondstof is een natuurlijk alternatief voorhanden. Met het Beyond Bio-Based project dat gesteund wordt door de Provincie Noord-Holland en de EU ontwikkelen we de verf weer een stapje verder: nog natuurlijker, en met ­Hollandse lijnolie.

  Human Moods
  Bij Aquamarijn weten we al jaren dat schoonheid voedzaam is en de natuur heilzaam. In onze kleurenlijn Human Moods brengen we schoonheid, natuurlijkheid en een goed gevoel samen, zodat we onszelf dagelijks kunnen omringen met een natuurlijk jasje in en om ons huis, in voedzame, mooie en inspirerende kleuren.

  In de buurt van Haarlem kun je Aquamarijn verf kopen bij Anders nog iets in Haarlem, Verfhandel Ree in Heemstede en RIGO Verfcentrum in IJmuiden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply