Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Helemaal happy
  Rate this post

  Wat heb ik toch een prachtig vak. Elke keer als ik weer een klant blij naar buiten zie lopen, geeft me dat zoveel voldoening! Jammer toch dat velen zo lang met hun huidproblemen door blijven lopen, terwijl de oplossing vaak zo simpel is.

  Neem nu Jannie. Al jaren had zij een grote pigmentvlek op haar wang. Vreselijk vond ze het. Ze ging nooit de deur uit voor ze de plek met make-up zo goed mogelijk had ge­camoufleerd. Ze had al allerlei crèmes en smeerseltjes geprobeerd die het probleem zouden oplossen, maar tot nog toe had niets geholpen. Toen Jannie hier een keer langskwam om advies te vragen voor haar droge huid, kwam het gesprek op een gegeven moment ook op die donkere vlek in haar gezicht. Ik vertelde haar dat dit vrij simpel op te lossen was met een IPL- of laserbehandeling  en ze schoot tot haar eigen verwarring helemaal vol.  ‘Ik wist eigenlijk niet dat de schaamte om die plek zo diep zat’, biechtte ze op. ‘Ik heb al zoveel geprobeerd.  Denk je echt dat dit wel zal helpen?’

  Omdat Jannies huid uit balans was, is dat eerst opgelost. Door middel van een huidanalyse en een intakegesprek, heb ik alle informatie verzameld over haar leefstijl en medicijngebruik. Met behulp van een medisch foto­systeem, waarmee ik onder meer het reliëf en de kleuren van de huid naar voren kan laten komen, heb ik haar huidstructuur goed in beeld gebracht. Vervolgens heb ik een behandelplan opgesteld dat past bij haar budget.

  Jannies huid knapte zienderogen op. Voor ik de pigmentvlek ging aanpakken, wilde ik dat haar huid in de goede conditie was, omdat dit erg belangrijk is voor optimaal huidherstel. Tijdens haar bezoeken aan het instituut had ik ook al opgemerkt dat ze verschillende steelwratjes in haar hals had zitten. Toen ik Jannie vertelde dat ik die ook vrij eenvoudig zou kunnen weghalen, reageerde ze enthousiast.
  We hebben een afspraak gemaakt voor de behandeling en behalve de pigmentvlek op haar wang heb ik ook de steelwratjes in haar hals verwijderd. De huid had hierna wel een korte hersteltijd nodig, maar door mijn ervaring op dit gebied, zie ik al snel hoe het resultaat eruit komt te zien.

  Jannie kwam vandaag weer even langs in het instituut.  Ze straalde. ‘Het klinkt misschien raar, maar ik was altijd wat onzeker over mijn uiterlijk. Het is net of ik nu meer zelfvertrouwen heb. Dit had ik veel eerder moeten doen’, vertelde ze me opgetogen. Even later liep ze vrolijk het instituut weer uit.

  Wat heb ik toch een prachtig vak!

  – Marjan van Gemerden

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply