Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Helende kracht van klank!
  Rate this post

  Een klanktafelmassage biedt zonder twijfel de meest krachtige vorm van klankheling. Als het niet lukt om jezelf te ontspannen, als werk en relaties veel vragen van je geestelijke en emotionele weerbaarheid, als je lichamelijk flink wordt uitgedaagd of als je spirituele ontwikkeling lijkt te worden gedwarsboomd door onverwerkte gebeurtenissen uit je verleden: in alle gevallen zal een klanktafel-ontspanning erg heilzaam zijn.

  Onze klanktafel is met liefde gemaakt van een combinatie van hoogwaardig en duurzaam geteeld (FSC) meranti en okoumé met daaronder 22 gelijkgestemde snaren. Deze klanktafel is met passie gebouwd door de Brabander Jo Jansen.

  Boventoonrijke klanken
  Wanneer ik de snaren als bespeler / therapeut in trilling breng, brengen deze snaren een continue, rijke klank voort. Als jij op de tafel ligt (gekleed en een dekentje over je heen), word je volledig omgeven door een wolk van boventoonrijke klanken. Bovendien dringen de vibraties van de snaren in je weefsels door en doen die daar hun diep ontspannende werk.

  Ervaringen van cliënten
  De mensen die op de klanktafel hebben gelegen, vertellen dat ze het ‘grenzeloze’ hebben ervaren; zó diep is soms de ontspanning. Deze vorm van klanktherapie is zowel een aanrader voor wie lichamelijke rust zoekt als voor wie ‘het hoofd wil leegmaken’. Het heeft bovendien een balancerend effect op je energiehuishouding.

  Oertoon
  De klanktafel is gestemd in de frequentie 432 Hz. Deze frequentie wordt ook wel onze ‘oertoon’ genoemd, en wordt gebruikt om je weer in je natuurlijke trilling te krijgen. Maar vooral brengt die toon een soort ’thuis­komen-gevoel’. Voorafgaand aan deze pure ontspanning op de klanktafel maak ik gebruik van stemvorken en Tibetaanse klankschalen. Dit maakt je schoon van ‘vuile energie’ die je bij je draagt en bevordert je energiestroom, ook op de klanktafel. Ook het zelfhelend vermogen in je lijf wordt aangesproken, waardoor (cel)herinneringen met emoties geheeld worden.

  Wat kun je verwachten?
  De resonantie van klank en trilling werkt direct in op je lichaam, geest en gevoelens. Het heeft positieve effecten op lichamelijk, mentaal en emotioneel niveau.
  De effecten verschillen van persoon tot persoon. Het aanslaan van klankschalen, stemvorken en andere instrumenten werkt ontspannend op je lichaam. Je lichaam bestaat voor 80% uit water, waardoor klank je op celniveau bereikt. De trillingen komen in aanraking met eventuele oude pijnen, emoties in je lijf en energiebanen. Door deze vrij te maken, kun je letterlijk beter door­stromen. Het herstelt je evenwicht en hierdoor kun je beter gronden, ontladen en afvalstoffen kwijtraken.

  Wat levert resonantie voor jou op?
  – Je ontspant je lichaam
  – Je voelt je energieker
  – Je ervaart meer rust in denken en voelen
  – Je kunt weer in contact komen met je eigen gevoelens, emoties, kracht en intuïtie
  – Je slaapt beter en ervaart meer concentratie
  – Je zet stappen die je eerst niet durfde, zoals grenzen stellen en voor jezelf opkomen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply