Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De helende werking van zeezout
  Rate this post

  Het begint onopvallend: hoofdpijn, vermoeidheid, pijn in je gewrichten en slaapproblemen. Ook heb je het altijd koud en voel je je neerslachtig. Mogelijk zijn deze klachten de eerste tekenen van jodium­tekort in je lichaam.

  Uit onderzoek blijft dat circa 6 miljoen Nederlanders een jodiumtekort hebben. Vooral kinderen en zwangeren lopen een extra risico. Jodium is een spoorelement en een noodzakelijk bestanddeel van de schildklierhormonen die nodig zijn voor een goede stofwisseling.

  Harmoniserend en helend
  Inhaleringstherapie of therapie via zoute lucht heeft een harmoniserende en helende werking. Met een hoge concentratie van essentiële mineralen in de lucht is een uniek microzeeklimaat nagebootst in de zoutgrot van MediSalt. Door het inademen van de lucht in de zoutgrot verbetert je algehele gezondheid, je stemming en je (huid)conditie en krijg je meer weerstand. De gekleurde verlichting in de zoutgrot zorgt voor ontspanning waardoor stress verdwijnt. Met een sessie van 45 minuten in de zoutgrot bereik je hetzelfde effect als drie dagen met stormachtig weer aan zee. Al na drie sessies halotherapie merk je verbeteringen van je gezondheid en heb je een strakkere, gladdere huid.

  Galos Jodium zeezout
  Waar andere aanbieders ‘gewoon’ steenzout gebruiken bij de therapie, beschikt MediSalt als enige in Nederland over een gecertificeerde Galos Jodium zeezoutgrot die, naast jodium, ook rijk is aan de vele mineralen die ons lichaam nodig heeft. Dit heeft extra positief effecten op het lichaam en de gezondheid, omdat mineralen betrokken zijn bij veel van onze lichaamsprocessen.

  Zwanger en jodiumtekort
  Als je zwanger bent, levert je lichaam een topprestatie en daar heeft het voldoende voedingsstoffen voor nodig. Jodium is tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap van levensbelang voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel bij de ongeboren vrucht. Jodiumtekort kan leiden tot een miskraam of een vroeggeboorte. Door tijdens je zwangerschap geregeld de zoutgrot te bezoeken, verhoog je de concentratie jodium in je lichaam en dat is erg gezond voor je baby én voor jou.

  Ook voor kinderen
  De zoutgrot is geschikt voor jong en oud. Ouders met kinderen kunnen een privéafspraak boeken, waarbij de kinderen in het zeezout kunnen spelen met het aanwezige speelgoed. Zo hebben jullie als gezin alle ruimte om te spelen en te ontspannen, zonder rekening te hoeven houden met andere zoutgrotbezoekers.

  De Jodium zoutgrottherapie van MediSalt wordt vergoed door Zorg en Zekerheid.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply