Rate this post
 • Help het helingsproces een handje
  Rate this post

  Klassieke homeopathie kan het helingsproces hierbij ­helpen. Vaak ligt er achter de kwaal een oorzaak ­verstopt. Dit kan ook een erfelijke oorzaak hebben. Door die ­oorzaak op te zoeken en aan te pakken kan het ­helingsproces beginnen. Zo zal ik tijdens het eerste consult het probleem zoveel mogelijk in kaart brengen. Hoe ziet het eruit? Wanneer begon het? Als er pijn bij is: wat voor pijn is het? Is het krampend, schietend? Waardoor wordt de klacht erger? En wanneer verbetert het? Hoe is het met je energie? Hoe zit je in je vel? We bespreken dus de stand van zaken van nu en de belangrijke momenten die er geweest zijn in je leven. Aan de hand van deze gegevens ga ik een stappenplan maken voor de vervolgconsulten.

  Welke thema’s komen we tegen en waar ligt op dat moment het accent?
  Deze thema’s ga ik begeleiden met homeopathische middelen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen, zoals planten, mineralen en dierlijke producten. Verder zal ik ­tijdens de vervolgconsulten gebruik maken van verschillende therapievormen, zoals counseling, visualisatie, opstellingen en lichaamsgerichte therapieën.

  Afpellen
  We gaan het probleem afpellen als een ui, laagje voor laagje, totdat we bij de kern van de oorzaak komen. Dit kan een lang traject zijn, die enige tijd duurt, maar het kan ook kortdurend zijn, bijvoorbeeld tijdens de laatste weken van een zwangerschap. Zo kwam er bij mij een zwangere vrouw die al over tijd was. Zij was heel onrustig, en als gevolg daarvan was het kindje ook heel bewegelijk. De ribben bij de aanstaande moeder voelden al beurs en pijnlijk aan, want er was voor het kindje niet zoveel ruimte meer. De onrust van deze moeder kwam voort uit de ervaring van een vorige bevalling met problemen. Na het inzetten van een homeopathisch middel werd de moeder rustiger en het kindje ook.
  Het hangt natuurlijk van de klacht en de (verscholen) oorzaak af hoe lang het helingsproces duurt. Bij menstruatieproblemen die al lang aanwezig zijn, zal het proces langer zijn dan bij het bovengenoemde zwangerschapsprobleem.

  Beter in je kracht
  Mijn behandelingen kunnen prima naast de reguliere behandelingen gedaan worden. Juist door het homeopathische proces naast de reguliere behandeling te doen, blijf je beter in je kracht en kan het reguliere proces beter aanslaan, met minder grote verergeringen. In sommige gevallen kunnen reguliere medicijnen vermindert of zelfs afgebouwd worden. Zo kwam kortgeleden een vrouw van 49 jaar bij mij die plotseling erg vermagerde. De arts had geconstateerd dat zij leed aan hyperthyreoïde. Dit is een te snel werkende schildklier en daardoor wordt te veel schildklierhormoon aangemaakt. Dit leidt tot een te snelle stofwisseling. Zij kreeg het medicijn Thyrax toegewezen. Daarnaast is ze bij mij in consult gegaan, om de achterliggende oorzaak aan te pakken. De dosering van de Thyrax is nu al iets verlaagd.

  Mijn consulten worden in het aanvullende pakket meestal geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit kun je navragen bij je eigen verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply