Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Help, het is voorjaar!
  Rate this post

  Geef toe: hoewel je lang naar het voorjaar hebt uitgekeken, begin je hem, nu puntje bij paaltje komt, te knijpen. Want wanneer jij jezelf een kritische blik in de spiegel toewerpt, kom jij erachter dat jij nog niet helemaal in een ‘voorjaarsshape’ bent. Je baalt bijvoorbeeld van je slappe bovenarmen, of van die paar kilootjes te veel. In steeds hetzelfde hardlooprondje rennen of jezelf afbeulen in de sportschool heb jij echter geen zin. Wat nu?

  Je hebt vast al wel clubjes mensen fanatiek zien sporten in het park. Met op de achtergrond de aanmoedigende kreten van een trainer, waren zij zich aan het opdrukken, sprintjes trekken of squats aan het doen. En terwijl ze dit deden, hadden ze nog lol ook. Dikke kans dat je een bootcampgroepje in het wild hebt gespot. En nu is het voor jou tijd om je hier ook bij aan te sluiten!

  Waarom?
  Een bootcamptraining is hét antwoord op routinematige sportschema’s in de sportschool. In plaats van dat jij je suf traint in een klamme en drukke sportschool, zoek je het lekker buiten op. In de frisse buitenlucht én in het gezelschap van gemotiveerde anderen werk jij aan je doelen: afvallen, je fitter en sterker voelen en een getrainder en strakker lijf. Dit doe je onder begeleiding van een ervaren, gediplomeerde instructeur. En hoewel de term ‘bootcamp’ je waarschijnlijk doet denken aan zware legertrainingen waarbij er flink gedrild wordt, is daar niets van waar. De trainingen zijn juist een verfrissende mix van bewegen en plezier, en de aanmoedigingen en tips van de trainer dienen alleen maar om jou naar een hoger niveau te tillen en het beste uit jezelf te halen. En ja, soms is het pittig, maar dan wel op de goede manier!

  Effectieve combi
  Hoe een gemiddelde training verloopt? Eigenlijk is daar geen antwoord op te geven, omdat elke training weer anders is. Maar er zijn wel een paar vaste uitgangspunten. Zo vinden de trainingen altijd plaats in de buitenlucht (hallo lekker gezond kleurtje!). De trainingsattributen? Allerlei elementen uit de omgeving: bankjes in het park, traptreden, een basketbalveldje. Tijdens de training komt je hele lijf aan bod, en de training bestaat uit een combinatie van oefeningen die je spieren sterker maken, en oefeningen die je conditie een boost geven. Deze combi is in het bijzonder ideaal als je wilt afvallen, omdat je vetverbranding hiermee een kickstart krijgt. En er zijn geen excuses: je kunt namelijk instappen op élk niveau en élke leeftijd. Toch nog een extra motivatietip nodig? Een nieuw seizoen vráágt gewoon om een nieuwe, opgefriste garderobe. Dat geldt dus ook voor je sportoutfit! Trakteer jezelf dus op een nieuwe hippe sportbroek, of een mooie top in een knalkleur. Je hebt die nieuwe sportoutfit natuurlijk niet gekocht om in je kast te hangen. Die moet gezien worden! Wedden dat je nu extra veel motivatie hebt om te gaan sporten?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply