Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Help! Het is weer ‘de tijd van de maand’
  Rate this post

  Hevige buikpijn, somber en prikkelbaar: het is weer ‘de tijd van de maand’. Je omgeving loopt dan het liefst met een grote boog om je heen, want je bent niet te genieten. Zelf weet je dat ook wel, maar het lukt je niet om ‘normaal’ te doen. Het is net alsof je een heel ander mens bent. Je voelt je gewoon labiel en kunt weinig hebben. Om over die hevige buikkrampen maar te zwijgen!

  Veel vrouwen hebben voor of tijdens hun menstruatie last van lichamelijke en emotionele klachten. Het lijkt er allemaal bij te horen. Het ongemak wordt veroorzaakt door de hormoonwisselingen in de periode voor en tijdens je menstruatie en je herkent jezelf absoluut niet in de vrolijke en actieve vrouwen die je in commercials voor maandverband voorbij ziet huppelen. Jij ligt het liefst met een warme kruik tegen je buik op de bank of in bed wanneer je ongesteld bent.
  In tegenstelling tot wat veel vrouwen denken, is het echter helemaal niet normaal dat je menstruatie zoveel klachten veroorzaakt. In principe hoort de cyclus namelijk vrij van klachten te zijn. Het zou geen pijn moeten doen of sterke emotionele reacties opwekken. Als dat het geval is, kun je daar wel iets aan laten doen. Met acupunctuur kunnen lichamelijke en emotionele klachten die je hebt als je ongesteld bent, of moet worden, effectief worden aangepakt. ‘Door de energiebalans in je buik, en soms ergens anders in je lichaam, te verbeteren, kan je menstruatie veel soepeler verlopen’, legt Eva Potappel uit. ‘Het zorgt ervoor dat je niet iedere maand één of meerdere dagen ‘anders’ bent.’

  In elke uitgave vertelt Eva Potappel over acupunctuur

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply