Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Help! Hoe kies je de juiste kinderopvang?
  Rate this post

  Het is natuurlijk handig voor jou als ouder dat je naar je werk kunt gaan en met een gerust hart je kind kunt achterlaten op de kinderopvang. Maar een kinderopvang is zoveel méér dan alleen een organisatie om jou te ontlasten. Het kan een verrijking voor de ontwikkeling van je kind zijn!

  Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Montessori kinder-opvang. Ben je al bekend met de Montessori methode?
  Dit is een methode ontwikkeld op basis van de wetenschappelijke inzichten van Maria Montessori, en wordt al jaren succesvol toegepast bij peuters, kleuters en basisschool-leerlingen en op het voortgezet onderwijs. De methode
  gaat uit van een aantal basisgedachten. Eén daarvan is dat
  je kind van nature actief, nieuwsgierig en leergierig is.
  Niet alleen haalt je kind de motivatie om zich te ontwikkelen uit zichzelf. De omgeving speelt hier ook een belangrijke rol bij het stimuleren en prikkelen van je kind. De enthousiaste en ervaren leidsters van de Montessori opvang zullen daarom tegemoet komen aan de spontane activiteit en belangstelling van je kind. Dit gebeurt binnen een veilige, stijlvolle en zorgvuldig voorbereide omgeving.

  Een verlengstuk van thuis
  Montessori kinderopvang Arnhem is een verlengstuk van thuis. De medewerkers proberen het zo huiselijk mogelijk te maken en kijken vooral naar wat het kind zelf kan én wil. De ruimte, materialen en werkjes zijn hierop afgestemd. Een goede sfeer en aandacht voor elkaar staan voorop, net als warmte, speelsheid en plezier. En heb jij als ouders vragen of zit je ergens mee? Dan kun je aanschuiven aan de keukentafel. Hier wordt er naar je geluisterd, en krijg je eventueel tips en advies. Gaat je kind inmiddels naar de basisschool, dan kan het na schooltijd plezier maken in de BSO. Met drie verschillende locaties in heel Arnhem is er altijd een vestiging bij jou in de buurt. Kom je eens kijken?

  Tips: hoe kies je de juiste opvang?

  – Ga op een zoek naar een kinderopvang in de buurt van je huis of je werk. Niet alleen is het een fijn gevoel dat je kind dichtbij is. Het is ook praktisch als je je kroost gaat brengen of halen.
  – Maak eerst altijd een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding en neem een kijkje op de locatie. Zet al je voelsprieten aan en probeer de sfeer te proeven. Wat vind je van de ruimte? Is het er netjes en schoon? Zijn er veilige bedjes met schone lakens? En spreken de leidsters je aan?
  – Wat vind je van de buitenspeelplek: ziet die er prikkelend, schoon en veilig uit? Gaan ze naar buiten met de baby’s en hebben ze dan een eigen plekje?
  – Dan de allerbelangrijkste tip. Hoe voel je je als je weer naar buiten loopt? Het is belangrijk dat jij je er goed bij voelt en dat je je kindje er ziet rondkruipen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply