Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Help! Ik heb een huilbaby!
  Rate this post

  Dit is wel het laatste wat jij je had voorgesteld toen je tijdens je zwangerschap droomde over hoe het zou zijn als je kindje eenmaal geboren was. Die grote roze wolk spatte wreed uiteen toen je baby maar bleef huilen. Schijnbaar ontroostbaar. Urenlang zonder een voor jou duidelijke reden. Help, je hebt een huilbaby!

  Er is sprake van een huilbaby wanneer het kindje langer dan drie uur per dag, meer dan drie dagen per week en langer dan drie weken achter elkaar huilt. Natuurlijk heb je zelf al van alles geprobeerd: een flesje op precies de juiste temperatuur, een schone luier, over zijn buikje wrijven of met hem rondlopen. Je hebt zelfs al andere voeding geprobeerd, maar niets helpt, het is om wanhopig van te worden. Waarom heeft jouw kindje zoveel verdriet?

  Oorzaken
  Er kunnen verschillende aanleidingen zijn. Misschien heb je een heel zware of juist heel snelle bevalling gehad. Is je baby wellicht via de keizersnede geboren of is er tijdens de bevalling gebruik gemaakt van een vacuümpomp? De invloed van de geboorte op de schedel, nek en wervelkolom kan ervoor zorgen dat je baby zich niet prettig voelt, ook al zie jij daar aan de buitenkant helemaal niets van. Je kindje heeft dus misschien wel een heel goede reden om zo hard te huilen, te overstrekken en gebalde vuistjes te hebben. Dat klinkt behoorlijk heftig en dat is het ook. Je baby huilt niet voor niets zoveel. Maar vaak is er wel iets aan te doen met osteopathie. Met zachte technieken zorgt de osteopaat ervoor dat de beweeglijkheid van de weefsels toeneemt en het zenuwstelsel minder geprikkeld wordt.

  Een blije baby
  Er wordt begonnen met een uitgebreid intakegesprek met jou, en je kindje wordt onderzocht. Daarna worden de behandelmogelijkheden met je besproken. De behandeling bestaat uit heel zachte technieken die niet belastend of vervelend zijn. Integendeel, vaak is je kindje na enkele behandelingen al veranderd in een vrolijke baby en ligt de nachtmerrie van dat ontroostbare kleintje gelukkig al gauw helemaal achter je.

  Over Osteopathie Groningen
  Osteopathie Groningen is in 2005 opgericht door Jacquelin Hekman, die daarvoor meer dan 10 jaar werkzaam was als fysiotherapeut. In de osteopathiepraktijk werkt zij samen met Anita Otterman, die tevens werkzaam is als kinderverpleegkundige. De praktijk is gespecialiseerd in osteopathiebehandelingen bij baby’s en kinderen. Wil je weten of osteopathie iets voor jouw kindje kan betekenen? Dan kun je altijd mailen voor advies of informatie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply