Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Help, ik heb een huilbaby
  Rate this post

  Dit is wel het laatste wat je je had voorgesteld toen je tijdens je zwangerschap droomde over hoe het zou zijn als je kindje eenmaal geboren was. Die grote roze wolk spatte wreed uiteen toen je baby maar bleef huilen. Schijnbaar ontroostbaar. Urenlang zonder een voor jou duidelijke reden. Help, je hebt een huilbaby!

  Er is sprake van een huilbaby wanneer het kindje langer dan drie uur per dag, meer dan drie dagen per week en langer dan drie weken achter elkaar huilt. Natuurlijk heb je zelf al van alles geprobeerd: een flesje op precies de juiste temperatuur, een schone luier, over zijn buikje wrijven of met hem rondlopen. Je hebt zelfs al andere voeding geprobeerd, maar niets helpt, het is om wanhopig van te worden. Waarom heeft jouw kindje zoveel verdriet?

  Oorzaken
  Er kunnen verschillende aanleidingen zijn. Misschien heb je een heel zware of juist heel snelle bevalling gehad. Is je baby wellicht via de keizersnede geboren of is er tijdens de bevalling gebruikgemaakt van een vacuümpomp? Al dit soort factoren kunnen ertoe geleid hebben dat je baby pijnlijke nekwervels of bekkenklachten heeft, ook al zie jij daar aan de buitenkant helemaal niets van. De kans is heel groot dat problemen met zijn zenuwstelsel de oorzaak zijn van het krijsend huilen, zijn overstrekte lijfje en gebalde vuistjes. Dat klinkt behoorlijk heftig en dat is het ook, je baby huilt niet voor niets zoveel. Maar gelukkig is er wel iets aan te doen met chiropractie.

  Een blije baby
  Er wordt begonnen met een uitgebreid intakegesprek met jou, en je kindje wordt onderzocht. Daarna worden de behandelmogelijkheden met je besproken. De behandeling bestaat uit heel zachte correctietechnieken die absoluut niet belastend of vervelend zijn. Integendeel, vaak is je kindje na enkele behandelingen al veranderd in een vrolijke baby en ligt de nachtmerrie van dat ontroostbare kleintje gelukkig al gauw helemaal achter je.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply