Rate this post
 • Help je huid een handje
  Rate this post

  Wist je dat we in ons gezicht alleen al 57 spieren hebben, waarvan we 28 gebruiken voor gezichtsuitdrukkingen? We gebruiken ons gezicht om te uiten hoe we ons voelen; of we nou boos, verdrietig of gelukkig zijn. Ons gezicht helpt ons een uitdrukking te geven en een beeld te geven aan de woorden die we (niet) zeggen.

  Met de loop van de tijd zul je zien dat je gezicht zijn strakheid verliest. Als je veel lacht, krijg je waarschijnlijk kraaienpootjes bij je ogen en vouwen rondom je mond. Frons je vaak, dan zul je sneller rimpels tussen je wenkbrauwen zien. De vorming van deze rimpels zijn naar drie simpele factoren terug te leiden.

  Hormonale verouderingsproces
  Dit proces treedt bij vrouwen vaak op na de menopauze. De hormonen raken tijdens de menopauze uit balans en dit is terug te zien aan je huid. Dit betekent (helaas) niet per se dat je alleen rimpels krijgt op latere leeftijd. De aanmaak van oestrogeen en collageen neemt al af na je 25e levensjaar. Je zult door de jaren meer fijne lijntjes zien en de huid zal minder stevig en elastisch worden.

  Natuurlijk verouderingsproces
  Dit proces kan worden versterkt door factoren zoals roken en stress. Factoren waarvan we weten dat ze niet goed voor ons zijn, hebben vaak ook een grote invloed op onze huid. Denk hierbij aan slechte voeding, langdurig roken en slecht slapen. Soms volgen prikkels en beschadigingen elkaar snel of langdurig op, zodat de huid het niet meer trekt en je klachten krijgt.

  Zonlicht
  Je verwacht het misschien niet, maar de zon is voor veel mensen de nummer één oorzaak van (vroegtijdige) huidveroudering. Wanneer je de zon ingaat zonder zonbescherming, kan straling schade aan je huid doen. Behalve dat het voor verkleuringen in de huid kan zorgen, kan het ook het collageen en elastine in de huid beschadigen, wat weer voor een hangende huid en rimpels zorgt.

  Behandelen
  Gelukkig ben je niet helemaal overgeleverd aan je rimpels. Botox kan een gemakkelijke, snelle oplossing bieden wanneer je die rimpels helemaal zat bent en gewoon een gezond, fris uiterlijk wil. Met de juiste behandelaar kun je een natuurlijk, stralend resultaat krijgen. Esthetisch arts Eric de Weerdt: ‘We letten altijd op wat de wensen zijn van de klant en wat het beste bij hun gezicht past. Je ziet dat dat echt een verschil maakt.’

  Jouw uiterlijk op de eerste plaats
  TheBodyManager, met vestigingen in IJmuiden, Zandvoort, Amsterdam-Noord en Uden, is een jong en dynamisch schoonheidsinstituut dat jouw uiterlijk op de eerste plaats stelt. Je kunt er onder meer terecht voor een CACI-behandeling (facelift zonder snijden), botox, fillers, cryolipolyse (vetverwijdering zonder mes) en een ooglidcorrectie. Daarnaast is TheBodyManager hét adres voor de verzorging van je nagels en voor spierversterking.

  Toepassingsmogelijkheden

  Botox
  – voorhoofdsrimpels
  – fronsrimpels
  – kraaienpootjes
  – overmatig transpireren
  – gummy smile
  – tandenknarsen
  – migraine
  – roodheid in het gezicht
  – rosacea
  – spierspasmen

  Fillers
  – (acne)littekens
  – rokerslijntjes
  – fijne rimpeltjes
  – lippen opvullen
  – wallen en kringen opvullen
  – contourherstel aan wangen, jukbeenderen, neus-lippenplooi, mondhoekplooi en kaaklijn

  Dr. De Weerdt
  De esthetisch arts werkzaam bij TheBodyManager is dr. Eric de Weerdt, een ervaren specialist op het gebied van esthetische behandelingen.
  De Weerdt is lid van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Geneeskunde (NVEG) en al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in injectables en anti-agingbehandelingen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply