Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Help je huid een handje!

  Nu het buiten guur en donker is en de zon zich slechts op zeldzame momenten laat zien, vallen de oneffenheden in je gezicht je pas écht op. Niet alleen is je huid wat grauwer en valer, ook heb je last van puistjes en ontstekingen. Ook kleurt je gezicht meteen rood als de thermometer temperaturen van beneden de 10 graden Celsius aangeeft. Maar je wens om een stralende en gezonde huid te hebben is natuurlijk niet seizoensgebonden!

  Tijd om de weerstand van je huid een boost te geven, zodat jij met een van gezondheid blakende huid de winter doorkomt. De oplossing? Die heeft huid- en oedeemtherapeut Iris Nieuwenhuis van Huidtherapie Salland voor je. Zij vertelt: ‘Een peeling is ideaal om de conditie van je huid op te krikken. Een peeling bestaat uit natuurlijke zuren als salicylzuur, melkzuur en glycolzuur, die de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen stimuleren. Door de zuren verweken je huidcellen namelijk, waardoor deze sneller afschilferen. Hierdoor kunnen je huidproblemen effectief worden aangepakt.’

  Van acne tot rimpels
  Iris vervolgt: ‘We hebben peelings in wisselende sterktes, van mild tot intensief. De sterkte is afhankelijk van jouw doelen en wensen. Heb jij vooral last van roodheid en is je huid erg gevoelig, dan is een milde peeling aan te raden. Na de behandeling merk je dat je huid er veel rustiger uitziet, en dat je weer een zacht, glanzend velletje hebt. De intensiteit van de peeling wordt opgevoerd naar een medium sterkte bij huidproblemen als diepere lijntjes, rimpels en pigmentvlekken. Je huid zal egaler en gladder worden, en de celdeling in de opperhuid wordt verbeterd. Heb je in ergere mate last van de problemen, zoals hardnekkige acne en acnelittekens en diepere lijntjes, dan geeft een intensieve peeling of chemische peeling het mooiste resultaat. In de meeste gevallen zijn er meerdere peelingbehandeling nodig om je huidprobleem echt effectief te kunnen aanpakken. Aan het begin van het behandelingstraject starten we dan met een milde peeling, waarna we het niveau langzaam opschalen. Dit doen we uiteraard in overleg met jou! In het uitgebreide intakegesprek analyseer ik je huid en het huidprobleem. Je kunt dan ook al je vragen stellen over de door mij voorgestelde behandeling. Ook geef ik je informatie over de huidverzorging die je alvorens en tijdens de periode van de behandeling kan gebruiken. Schrik trouwens niet: direct na de behandeling zal je huid er wat roder uitzien en strakker aanvoelen. Mede door de verzorging met een nabehandelingscrème is dit na een paar uur weer verdwenen.’

  Wist je dat…

  …je voor huidtherapeutische behandelingen als een peeling vaak in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding door je zorgverzekeraar? Check je polis om te zien hoe dit voor jou is geregeld.

  ‘Grote passie voor ons vak!’

  Wij, Marieke, Iris en Arlette, zijn huid- en oedeemtherapeuten met een grote passie voor ons vak. Door ons veelzijdige beroep kunnen we veel voor mensen betekenen. In onze praktijk hebben wij inmiddels veel ervaring met oedemen en de oncologische patiënt opgebouwd. Ons hart ligt bij het behandelen van deze groep mensen en streven wij naar positieve gezondheid in al haar facetten.

  Team Huid- en oedeemtherapie Salland

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply