Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Help je voeten de winter door

  Door het koudere weer van dit seizoen verstop je je voeten vaak in warme sokken, stevige schoenen en hoge laarzen. Het klinkt misschien gek, maar dat kan negatieve gevolgen hebben voor je voeten. En dat hebben ze niet verdiend. Ze moeten je immers de hele dag dragen en overal naartoe brengen.

  Hoe gek het ook klinkt: de kans op zweetvoeten is daardoor in de winter groter dan in de zomer. Met zweetvoeten vergroot je de kans op kloven, eelt én schimmelinfecties. Ze kunnen ook de oorzaak zijn van andere, vervelende voetklachten: wintervoeten. Zweetvoeten zijn vochtig en koelen daardoor sneller af. De vaten vernauwen, waardoor de bloedtoevoer naar de voeten verslechtert. Zodra je weer een beetje opwarmt, wordt er bloed naar je voeten gestuurd, die dat door de vernauwde vaten niet kunnen verwerken. Het resultaat is branderige en jeukende voeten en tenen. Wintervoeten kunnen ook veroorzaakt worden bepaalde ziektes, hormonen en roken.

  Professionele zorg
  Je voeten kunnen dus wel wat extra verzorging van een professional gebruiken om dergelijke klachten te behandelen of te voorkomen. Tanja Kort is zo’n professional. Zij biedt professionele zorg bij voetproblemen, doet onder andere nagelreparaties en kan nagelbeugels zetten. Bovendien biedt ze massages en voetreflexbehandelingen.

  Tanja werkt in haar salon op de begane grond in 1e Exloërmond, maar kan je eventueel ook bij jou thuis helpen. Bovendien werkt ze twee dagen per week bij Foot & Soul lounge in Exloo, gevestigd in Schutrups.

  Behandeling van risicovoeten
  Als je reuma- of diabetespatiënt bent, heeft de ziekte ook invloed op je voeten. Je voeten hebben dan ook extra aandacht nodig, omdat er complicaties kunnen optreden. Tanja is, naast algemeen pedicure, ook medisch pedicure met de specialisaties ‘reumatische voet’ en ‘diabetische voet’. Zij heeft daardoor alle kennis in huis voor het behandelen van deze ‘risicovoeten’, waaronder ook onder andere spastische en verwaarloosde voeten vallen.
  Bovendien is Tanja oncologisch voetzorgverlener (OVV). Een OVV is opgeleid om voeten van kankerpatiënten te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen, de voeten te verzorgen – mits de situatie dat toelaat – en bevindingen terug te koppelen aan het oncologisch behandelteam. Een OVV kan ook preventieve maatregelen nemen, zodat eventuele klachten voorkomen kunnen worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply