Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Help je zieke lichaam een handje

  Borstkanker zet je leven op z’n kop en brengt zowel jouw lichaam als je geest uit balans. Gelukkig zijn er behandelingen met chemotherapie en bestraling om deze ziekte aan te pakken. Bij deze behandelingen kunnen echter wel veel bijwerkingen zijn, zoals misselijkheid, vermoeidheid en pijn. Heb je wel eens aan acupunctuur gedacht om deze bijwerkingen tegen te gaan? Waarschijnlijk niet, maar acupunctuurbehandelingen kunnen je veel goeds brengen. Acupunctuur kan ondersteuning bieden rond de bijwerkingen van de behandelingen.

  In ons lichaam bevinden zich energiebanen waarlangs energieën lopen. Deze energieën lopen voortdurend in elkaar over. Deze energiebanen noemen we ‘meridianen’. Alle meridianen vormen een netwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie. Bij klachten zijn de energiebanen uit balans. Acupunctuur kan helpen om de energiebanen weer in balans te brengen. Met behulp van heel dunne naaldjes, die je bijna niet voelt, kan acupuncturist Steven Lai ervoor zorgen dat de energie weer vrij kan stromen en dat het lichaam aangezet wordt om zichzelf in balans te brengen. De bijwerkingen kunnen verminderen of ze gaan zelfs helemaal weg.

  Levenskwaliteit verhogen
  Acupunctuur zelf kan geen kanker genezen. Wat acupunctuur wél kan, is de bijwerkingen van de chemotherapie, bestraling en hormoontherapie verminderen. Deze behandeling kan bijvoorbeeld succesvol ingezet worden bij misselijkheid en diarree. Vaak hebben mensen last van het slikken of andere mond- en keelklachten. Hierbij kan acupunctuur ook verlichting geven, net als bij een verminderde eetlust, diarree, pijn en vermoeidheid. De behandeling helpt verder om de invasieve stoffen, die tijdens de chemotherapie ingezet worden, weer het lichaam uit te leiden, dus het lichaam te ontgiften. Eén van de belangrijkste mogelijkheden van de acupunctuur is het verminderen van stress en angst. Hier kan de acupunctuur een waardevolle bijdrage leveren om de levenskwaliteit in deze situatie te verbeteren.

  Betere start
  Acupunctuur kan prima ingezet worden naast chemotherapie en radiotherapie. Wanneer je je laat behandelen met acupunctuur vóórdat je de therapieën ondergaat, kun je zorgen voor een hoger energieniveau, waardoor je in een betere conditie de therapieën kunt ondergaan.

  Acupunctuur wordt deels vergoed wanneer je een aanvullende verzekering hebt.

  Acupunctuur, ingezet bij (borst)kanker, kan helpen bij onder andere deze klachten:
  – vermoeidheid
  – misselijkheid
  – obstipatie
  – neuropathie
  – pijnklachten

  Bewezen methode
  Acupunctuur is van oorsprong een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en wordt al duizenden jaren toegepast. In de TCG werkt men vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur worden deze verstoringen hersteld. Zo zet acupunctuur het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen. Acupunctuur is wetenschappelijk bewezen als methode om effectief pijn te verminderen of te bestrijden. Zowel acute als chronische pijnklachten zijn ermee te behandelen, waaronder artrose en reumatische klachten. Ook kan de methode onder andere helpen bij een eet- of rookverslaving.

  Over de behandelaar
  Steven Lai biedt in zijn praktijk zowel acupunctuur als massages aan. Vaak worden die gecombineerd in één behandeling. Steven kijkt bij elke klacht naar het hele lichaam en stemt zijn behandeling af op de individuele cliënt. De praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong.

  Over de behandelaar
  Steven Lai biedt in zijn praktijk zowel acupunctuur als massages aan. Vaak worden die gecombineerd in één behandeling. Steven kijkt bij elke klacht naar het hele lichaam en stemt zijn behandeling af op de individuele cliënt. De praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply