Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • ‘Help, mijn kind heeft ADHD!’
  4/4 - (1 stemmen)

  Vaak komt het op school pas aan de orde. Je kind heeft het moeilijk in de klas of vindt het lastig om zijn (meestal betreft het jongens) mond te houden op momenten dat dit van hem verwacht wordt.
  Hij kan slecht stilzitten en loopt zelfs door de klas als alle indrukken hem te veel worden. Zijn concentratieboog is korter dan die van zijn klasgenootjes, en soms kan hij ook wat boos en agressief naar hen reageren.

  De leerkracht zou het fijn vinden als de ouders hem zouden willen laten testen. Misschien heeft hij ADHD, ADD of PDD-NOS. Met de juiste diagnose en de daarbij behorende medicijnen wordt het voor hem (maar ook voor de leerkracht en de klasgenootjes) gemakkelijker om zich te ontwikkelen en om ongestoord door het schooljaar te komen.

  Cease therapie
  Veel ouders zien dit niet als de juiste therapie. Ze willen niet dat hun kind een stempel krijgt of in een hokje wordt geduwd. Ook vinden ze het niet fijn dat hun kind medi­cijnen moet gaan slikken die zijn gedrag onderdrukken of waarvan bijwerkingen bekend zijn. Als alternatief is er homeopathie en – indien nodig – Cease therapie. Cease therapie is een zijtak van de homeopathie waarbij ook met homeopathische middelen gewerkt wordt. In deze therapie wordt er veel ontstoord, wat wil zeggen dat de ­ballaststoffen waar (in dit geval) een kind mee in aanraking is gekomen middels homeopathische middelen en via natuurlijke weg uitgescheiden zouden kunnen worden. Hierdoor wordt het kind de mogelijkheid en ruimte ­geboden om zich verder te kunnen ontwikkelen.

  Blokkade
  Als klassiek homeopaat probeer ik via een uitgebreide vragenlijst samen met de ouders te achterhalen wat het kind ‘in de weg’ zou kunnen zitten. Dat kunnen kinder­vaccinaties zijn, maar ook de eventuele narcoses (voor buisjes of amandelen) die het kind heeft gehad. Ook weeënopwekkers zouden als een blokkade kunnen werken. Soms kunnen ouders ook aangeven dat het kind veranderd is na een vaccinatie of na de narcose. Bij een Cease therapie zouden deze stoffen stapsgewijs ­kunnen worden ontstoord, om zodoende de stress die het kind ervaart te doen verminderen.

  Ben je geïnteresseerd geraakt in Klassieke Homeopathie of wil je weten of ik voor jouw kind ook iets kan ­betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op via 06-28333458, of bezoek mijn website: www.marjonheij.nl. Hier zijn tevens een aantal ervaringen van patiënten die jou voorgingen te vinden.

  Ik ben geregistreerd lid van de Nederlandse Vereniging voor Klassieke Homeopathie. Daarom worden mijn ­consulten (geheel of gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply