Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Help je lichaam een handje!

  Een gezond lijf zoekt zelf oplossingen voor klachten, oftewel ‘heeft zelfgenezend vermogen’. Veel mensen krijgen te horen dat ze ‘er maar mee moeten leren leven’ als ze toch steeds weer last krijgen van dezelfde klachten. De osteopaat legt zich hier niet bij neer. Sterker nog… haar zoektocht begint dan pas.

  Osteopaten gaan ervan uit dat het bewegingsverlies van onder andere botten, organen, wervels en delen van de schedel een aandeel kan hebben in het ontstaan van klachten. Bewegingsverlies kan ontstaan na bijvoorbeeld een val, operatie of ontsteking. De osteopaat kan met haar handen de beweeglijkheid van nagenoeg elke structuur van het lichaam beoordelen en zonodig verbeteren.

  De osteopaat beschouwt het lichaam als één geheel en legt (vaak onverwachte) verbanden tussen klachten en de lichamelijke oorzaak. Door herstel van de oorspronkelijke beweeglijkheid stimuleert de osteopaat het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Er wordt alleen met de handen gewerkt, vaak met heel zachte technieken.
  Apparatuur of medicijnen worden niet gebruikt.

  Voor jong en oud
  Osteopathie is geschikt voor iedereen. Een osteopaat is opgeleid om zowel baby’s, kinderen als volwassenen te kunnen behandelen. Een grote verscheidenheid aan klachten kan met osteopathie worden behandeld; van (chronische) rug- en nekklachten, hoofdpijn, pijnlijk stuitje, whiplash, maag-, darm- en blaasproblemen, sportblessures, lusteloosheid, vermoeidheid, slaapproblemen tot premenstrueel syndroom.
  Ook leer- en gedragsproblemen bij kinderen worden vaak met succes behandeld. Bij huilbaby’s wordt meestal direct een uitstekend resultaat bereikt. Moeders komen bij de tweede afspraak vaak terug met de reactie dat het lijkt alsof ze een ander kind hebben gekregen. Binnen onze praktijk werken we met gediplomeerde kinderosteopaten.

  Door blokkades weg te nemen, wordt het lichaam opnieuw in staat gesteld zichzelf te herstellen. Dit heeft even tijd nodig; daarom zit er altijd minimaal twee weken tussen de behandelingen.

  Korte wachttijden
  Osteopathiepraktijk Bouwman werkt in Heinkenszand en Krabbendijke met een team van vier gediplomeerde en geregistreerde osteopaten: Jeantine Bouwman, Bieke Vandenberghe, Sara De Pourcq en Emke Erpelinck. Alle vier de dames zijn geregistreerd bij de beroeps­organisaties NRO en NVO, wat een voorwaarde is voor ­ver­goeding van de rekening door de verzekering.

  Wij zorgen ervoor dat je altijd op korte termijn behandeld kunt worden. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk van je klachten af. Ook ‘s avonds staan we voor je klaar.

  Behandeling wordt in de meeste gevallen (deels) vergoed door de ziektekostenverzekering. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden. Voor een behandeling is geen verwijzing van een huisarts nodig.

  Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of neem een kijkje op onze uitgebreide website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply