Rate this post
 • Herken een ontwikkelingsachterstand
  Rate this post

  Sommige baby’s ontwikkelen een voorkeurs­houding. Sommige kinderen struikelen wat sneller dan anderen, komen in sociaal spel niet goed mee of zijn onhandig. Merk jij een ontwikkelingsachterstand op tijd op?

  Bewegend functioneren is erg belangrijk in de fysieke, mentale en psychologische ontwikkeling van kinderen. Hoe sneller je met een ontwikkelingsachterstand een kinderfysiotherapeut raadpleegt, hoe beter het is. Bij een probleem dat langer bestaat, zal het bijsturen van de achterstand ook langer duren. Hierin ligt een uitdaging voor de kinderfysiotherapeut. Toch wil ook jij een even­tuele ontwikkelingsachterstand op tijd herkennen.

  Optimaal bewegen
  Het bewegend functioneren van een kind is tijdens de groei en ontwikkeling erg belangrijk. Een achterstand in de motorische ontwikkeling kan grote gevolgen hebben op de lange termijn. De kinderfysiotherapeut onderscheidt zich door een ontwikkelingsgerichte en leeftijdsadequate benadering. Jouw kind wordt op een persoonlijke, passende manier benaderd en begeleid. De kinderfysiotherapeut is een specialist in de fysiotherapie en ondersteunt zuigelingen, peuters, basisschoolleerlingen en middelbare scholieren met ontwikkelings- en bewegingsproblematiek. Die kijkt daarbij naar hoe een kind zich ontwikkelt en in welke context. Hierin wordt de invloed van de omgeving en de ouders meegenomen. Wanneer het zinvol is, wordt er contact gezocht met andere betrokkenen rondom het kind zoals de leraar, gymdocent of de kinderopvang. Een kinderfysiotherapeut observeert, onderzoekt en handelt. De kinderfysiotherapeut onderbouwt het handelen mede met kennis uit de kindergeneeskunde, de ontwikkelingspsychologie, de pedagogiek en de bewegings- en gezondheidswetenschappen op de kinderleeftijd.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply