Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hernieuwde Mammapoli geopend
  Rate this post

  Op donderdag 24 september 2015 is de vernieuwde Mammapoli van het Rode Kruis Ziekenhuis offi­cieel geopend. Op de Mammapoli worden patiënten gezien en behandeld met een afwijking van de borst. Dit kunnen zowel goed- als kwaadaardige aandoeningen betreffen.

  De Mammapoli bevond zich voorheen aan de linkerkant van de centrale hal op de begane grond, maar heeft nu een geheel nieuw onderkomen aan de overzijde van de hal. Aan de linkerkant is nu de nieuwe Poli-apotheek gehuisvest.
  De nieuwe omgeving van de Mammapoli heeft grotere behandelkamers. Patiënten worden ontvangen in een ruimere wachtkamer met onder andere een grote lees­tafel en fijne stoelen.

  Uitreiking roze lintje
  Niet alleen werd de Mammapoli officieel geopend, maar tevens werd het roze lintje van de Borstkankervereniging officieel overhandigd. Chirurgen Gisela Moorman en Henk van der Veen kregen uit handen van Louise de Vos en Sylvia van Helvoirt van de Borstkankervereniging het roze lintje uitgereikt.
  Dit roze lintje geeft aan, dat de borstkankerzorg in het RKZ aan alle verplichte kwaliteitscriteria van de Borstkanker­vereniging voldoet. Eén van de criteria is de eis dat er minimaal 100 nieuwe patiënten per jaar moeten worden behandeld om topzorg te kunnen behouden. Het RKZ voldoet hier ruimschoots aan: in het afgelopen jaar zijn er 163 nieuwe patiënten met borstkanker behandeld.
  Een ander criterium is dat patiënten binnen vijf weken terecht moeten kunnen bij het ziekenhuis voor een operatie. Patiënten kunnen in het RKZ na één dag of twee dagen terecht op de Mammapoli en, na het opstellen van het definitieve behandelplan, over het algemeen al binnen twee weken worden geopereerd.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply