fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Herpak de regie op je leven

  ‘Als je de diagnose ‘kanker’ krijgt, staat je leven op de kop. En ook dat van je naasten. Je toekomstperspectief verandert in één klap. Er gebeurt zóveel in je leven; zie daar maar eens grip op te krijgen. Bij IntermeZZo steunen we mensen vanaf de diagnose tot zolang als nodig, de regie op het leven met of na kanker te herpakken’, vat manager Corine den Hollander het werk van nazorgcentrum IntermeZZo samen. 

  Als je kanker hebt, kom je terecht in een complex medisch traject, waarbij artsen en verpleegkundigen je begeleiden in de behandeling. Corine: ‘Los van alle medische aspecten spelen er allerlei emoties en onzekerheden. Levensvragen komen boven, zoals ‘Word ik beter?’, ‘Wat is de zin van mijn bestaan?’ en ‘Waarom werd ik ziek?’. Ook praktische vraagstukken gaan spelen, zoals ‘Hoe moet het met mijn gezin?’, ‘Kan en wil ik werken?’, ‘Hoe kan ik zo gezond mogelijk leven?’ en ‘Hoe ga ik om met stress en vermoeidheid?’. Met een team van vrijwilligers en professionals staan we de gasten van IntermeZZo bij met concrete informatie en voorlichting, cursussen en workshops, allerlei ontspannende activiteiten en ook: een luisterend oor. Ongecensureerd je verhaal kunnen vertellen, kan echt helpen het voor jezelf weer op de rit te krijgen.’

  Enkele voorbeelden:
  • Voorlichting over: conditie en vermoeidheid, weer gaan werken, gezonde voeding, lymfoedeem, borstprothese.
  • Cursussen: omgaan met stress, Zenmeditatie, yoga, De 7 bronnen van levensvreugde
  • Workshops: ademtraining, kleur- en stijladvies, bloemschikken
  • Ontspanning: tekenen, massage, schoonheidsspecialiste

  Nieuw: KindermeZZo
  Corine: ‘Kanker in het gezin of in de familie heeft een enorme impact op kinderen. Het gezinsleven wordt verstoord, de vertrouwde patronen vervallen. Immers: een ouder die steeds naar het ziekenhuis moet, beroerd is en op bed ligt, niet voor je kan zorgen zoals je gewend was, dat ontwricht het zorgeloze leventje van een kind’, aldus Corine de Hollander. ‘Sinds september 2018 is er daarom KindermeZZo, een veilige en leuke plek op onze locatie in de stad, die grenst aan een natuurgebied. Eens per twee weken is er een middag voor kinderen die thuis in een soortgelijke situatie verkeren. Een van de (groot)ouders die kanker heeft, of een broertje of zusje. Op school zijn ze vaak de enige. Bij KindermeZZo voelen ze dat ze niet alleen zijn. Op een kidsmiddag doen we leuke dingen die afleiding bieden, maar ook is er ontmoeting en herkenning als het zo uit komt. Vrijwilligers met een professionele achtergrond op het gebied van kinderen, begeleiden deze middagen.’ Enkele voorbeelden van activiteiten: clownsmiddag, kwasten en kleuren, kookles, workshop hiphop en streetdance, speurtocht, cupcakes bakken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply