Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Herstart goede voornemens
  Rate this post

  Nieuwjaar ligt alweer een tijd achter ons, en de goede voornemens van januari liggen bij veel mensen alweer bovenop de kerstspullen. In de eerste week werd er vol goede moed gestart om alle voedselverleidingen en het aanlokkelijke bankhangen te weerstaan, maar naarmate de maand vorderde, raakte de wilskracht op.

  Misschien vind je het een raar idee dat je wilskracht op kan raken, en toch is dat vaak wel de verklaring waarom je de goede voornemens al snel weer hebt laten vallen. Dat komt dus niet doordat je geen ruggengraat hebt om een gezonde leefstijl na te streven, maar dat je te veel dingen aan je leefstijl wilde veranderen in één keer.
  Voor het aanpakken van je leefgewoontes is het nodig dat je een plan met kleine stappen per maand bedenkt. Je maakt elke maand een paar concrete haalbare afspraken met jezelf, zoals ‘Ik neem ’s morgens twee boterhammen voor het ontbijt, zodat ik de verleiding van het snoepmoment van 10.00 uur beter kan weerstaan’. Of: ‘Ik zorg ervoor dat ik elke dag één portie fruit eet op het werk’. Dat klinkt simpel, maar het is beter haalbaar, omdat het vaak niet zoveel afwijkt van wat je al deed. Hierdoor kost het minder wilskracht om dit vol te houden.

  Voor een rustig ontbijt is het wel nodig om op tijd op te staan, maar dat levert ook het voordeel op dat je veel relaxter aan je dag begint doordat je je minder hoeft te haasten.
  Meer weten over sport, voeding en gezondheid? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief via www.sportvoedingsadvies.eu. Wil je meer informatie over hoe jij je haalbare en uitdagende doelen voor jezelf kunt opstellen die bij je leefomstandigheden en je lichaamsbouw passen? Neem dan contact op via
  info@sportvoedingsadvies.eu.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply