Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Herstel de balans met Metabolic Balance
  Rate this post

  Zwangerschap en bevalling kunnen een enorme impact hebben op het lichaam van een vrouw. Veel vrouwen hebben dan ook de ervaring dat hun lichaam niet meer is zoals het was voor de zwangerschap(pen). De algemene gedachte is dat ‘dat er nu eenmaal bij hoort’. Maar is dat ook zo?

  De zwangerschapskilo’s lijken voor altijd vastgeplakt op de heupen en de buik, je volle bos haar is gereduceerd tot dunne, droge pieken, een droge huid ondanks dure crèmes, het lontje lijkt wel steeds korter te worden, energie is ver te zoeken en aan seks moet je al helemaal niet meer denken… Veranderingen van je lichaam die vaak moeilijk te accepteren zijn, ook al herken je ze ook bij je zus en je vriendin.

  Ieder pondje
  Helaas is aandacht voor wat we eten vaak nog een ondergeschoven kindje. Emotioneel is het soms zwaar om jezelf iets lekkers te onthouden als je veel druk ervaart en moeite hebt om de veranderingen in je leven bij te benen. De combinatie van je werk met het gezin en ook nog sociale contacten kosten je al je energie (en vaak ook meer…). En dan is onze natuurlijke neiging om snel en gemakkelijk energie te halen allesbepalend voor wat we eten. En óók voor wat we onze kinderen voorschotelen. Daarnaast wordt eerder naar de hoeveelheid dan naar de kwaliteit van de voeding gekeken, want ja, ‘ieder pondje gaat door het mondje’. Gevolg is een stofwisseling die verder uit evenwicht raakt en een verdere toename van gewicht.

  Lichaam uit balans
  Een lichaam vraagt tijdens de zwangerschap van sommige voedingsstoffen meer dan normaal. Je eet dan letterlijk ‘voor twee’. Niet gemeten in kilocalorieën, maar wel in de nodige bouwstoffen, vitamines en mineralen. Dat betekent een aanslag op je reserves, als die er al waren. De natuur heeft het namelijk zó geregeld, dat het kind voorgaat ten koste van de moeder. De stofwisseling raakt verstoord en je lichaam is behoorlijk uit balans. Gewoon letten op wat je eet biedt dan vaak geen uitkomst meer. Het lichaam heeft speciale behoeftes die heel individueel kunnen zijn.

  Voor Marian van der Meer van Your Life|Balance zijn dit soort verhalen dagelijkse kost. Zij heeft een praktijk voor orthomoleculaire voedingsadviezen, gevestigd aan de rand van het oude centrum van Edam. Met behulp van het wereldwijd bewezen, succesvolle programma Metabolic Balance® stelt zij voedingsplannen op die de stofwisseling verbeteren en het lichaam optimaal voeden. Een programma dat is ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers. Met Metabolic Balance® is geen sprake van een algemeen dieet, maar van een persoonlijke lijst van voedingsmiddelen. Een voedingsplan wordt opgesteld aan de hand van actuele bloedwaarden, gezondheidsgegevens en eventueel medicijngebruik. Geen plan is hetzelfde en hij gaat een leven lang mee. Daarbij ben je niet aangewezen op de tegenwoordig zo populaire superfoods, maar van alledaagse voedingsproducten die gewoon bij de supermarkt en (biologische) groenteboer gehaald kunnen worden. Uiteraard wel alles puur en zo onbewerkt mogelijk, om zeker te zijn van de aanwezigheid en het behoud van waardevolle voedingsstoffen. Er komen dan ook geen shakes of andere maaltijdvervangers aan te pas. Alles is gericht op de optimalisering van de stofwisseling (waaronder het hormoonsysteem) op een natuurlijke manier. Met als gevolg een gezonder gewicht, meer energie en een vermindering van klachten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply