Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Herstel de balans van je lichaam
  Rate this post

  Wanneer je klaar bent met de behandeling, is je herstelproces pas net begonnen. Je hebt last van pijn, je hele lichaam is ontzettend vermoeid. Om nog maar te zwijgen over de spanning die het traject met zich mee heeft gebracht en de emotionele tol die het van je vroeg.

  Nog steeds lig je ’s nachts te piekeren. Hoe zal het met je verdergaan, is de behandeling echt effectief geweest? De vragen sluipen je gedachtes binnen voor je het doorhebt. Je kijkt op de klok en het is weer een uur later. Hoe lang duurt het eigenlijk nog voor de wekker gaat?

  Uit balans
  Behandelingen voor kanker vragen veel van je lichaam. Ze zijn in veel gevallen effectief tegen de kankercellen, maar vallen ook gezonde delen van je lichaam aan. Je lichaam raakt zo uit balans. Hierdoor raken de energiebanen van je lichaam geblokkeerd. Je kunt hierdoor last krijgen van allerlei andere klachten, zoals pijn, misselijkheid of slapeloosheid.

  Blokkades verwijderen
  Acupunctuur is geschikt om dit type klachten te verlichten. Met hele dunne naaldjes worden de energiepunten in je lichaam aangesproken om de balans in je lichaam te kunnen herstellen. Iedere klacht komt namelijk door een verstoring van die lichaamsbalans. ‘De misselijkheid staat bijvoorbeeld in verbinding met je maag,’ vertelt Steven Lai van Chi Time in Amsterdam en Laren. ‘Door de gevolgen van een chemokuur komen er blokkades in je lichaam. Hierdoor kan je energie niet stromen. Acupunctuur kan ervoor zorgen dat die blokkades verdwijnen en de stroming weer op gang komt.’

  Een moment van rust
  Ook kan acupunctuur ervoor zorgen dat je de spanning in je lichaam los kunt laten. Stress kan zich namelijk diep vastbijten in je lichaam. Het leidt tot pijnklachten, een vol hoofd en die nachten die je wakker ligt, wachtend op het moment dat je eindelijk in slaap kunt vallen. ‘Acupunctuur geeft je lichaam het signaal om het immuunsysteem te activeren, zodat het lichaam zichzelf hiervan kan herstellen. Je krijgt het signaal: het is oké, je kunt de spanning loslaten.’ Op deze manier kan acupunctuur je op zowel lichamelijk als geestelijk gebied rust bieden. Rust die jij na deze hevige periode hebt verdiend!

  De visie van Steven Lai
  ‘Lichaam en geest staan niet los van elkaar, maar zijn aan elkaar gekoppeld. Dat inzicht wordt steeds breder gedeeld en geldt ook voor zoiets als stress. Als je teveel piekert, hoopt de spanning zich op in je lichaam en dat heeft weer een negatief effect op de algehele gezondheid. Met behulp van acupunctuur kan de balans hersteld worden. Ik heb al meerdere keren gehoord van cliënten met stressklachten dat ze na behandeling met acupunctuur meer ontspannen zijn en meer energie hadden gekregen. Acupunctuur werkt bovendien ook goed om het geheugen een positieve prikkel te geven. Je kunt er scherper door worden en daardoor betere prestaties leveren.’

  Acupunctuur kan klachten rondom de behandelingen van kanker verlichten, zoals:
  – Misselijkheid en overgeven door chemotherapie
  – Neuropathie door een behandeling met chemotherapie
  – Bijwerkingen door medicatie of bestraling, bijvoorbeeld opvliegers en droge mond
  – Vermoeidheid
  – Gewrichtspijn door anti-hormoontherapie
  – Spanning en stress
  – Depressie en stemmingswisselingen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply