Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Herstel je energiebalans
  Rate this post

  Wie kent het niet op zijn tijd: beetje te druk, ­gespannen en je voelt je energie zomaar ’s morgens al door het doucheputje wegglijden terwijl je dag nog moet beginnen. Natuurlijk wil je je de hele tijd door vitaal en fit voelen. En logischerwijs weet je ook wel dat als je te druk bent, je af en toe wat gas moet terugnemen en weer wat bijslapen om bij te tanken. Maar wat als het daarmee niet overgaat?

  Het lichaam is een complex gebeuren, en de meeste mensen staan er niet bij stil dat je lichaam heel veel zaken ongemerkt regelt, zodat jij kunt doen wat je zoal op een dag doet. Werken, huishouding, misschien push je jezelf nog wel om te sporten terwijl je eigenlijk te moe bent om ervan te genieten enzovoort. Immers, om je spieren te kunnen aansturen, gaat er minder energie naar je hersenen of je spijsvertering of andersom. Dat is een zeer wankel evenwicht dat vaak goed gaat, maar als het al een tijdje verstoord is, zie je dat die balans niet zomaar vanzelf herstelt. En dat is wel wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat die nek- en rugklachten minder worden; dat lome gevoel zodat je bijna niets uit je handen krijgt…

  Natuurlijke energieherstellers
  Slapen is natuurlijk een heel belangrijke natuurlijke energiehersteller, maar de meeste mensen ondervinden juist dat ze minder goed slapen als ze te moe of gestrest zijn, en niet zo verkwikt meer wakker worden. Hoewel mensen denken dat ontspanning, eventueel sauna, massages en mindfulness het wel voldoende moet oplossen, blijkt dit niet voor iedereen een volledige oplossing te zijn van dat vermoeide of gestreste gevoel. In je lichaam heb je namelijk meerdere stressreacties, en als die eenmaal langdurig geactiveerd zijn, gaan die niet zomaar weer uit. De natuur heeft gelukkig verschillende heel mooie stoffen die kunnen helpen met het herstellen. Welke er nodig zijn en in welke hoeveelheden, is zeer persoonlijk. Maar er is een scala aan oplossingen, zolang je maar weet welke manier je lichaam heeft gekozen als belangrijkste methode om de uitdagingen het hoofd te bieden.

  Klinische Psycho-Neuro-Immunologie
  Mijn vakgebied is klinische Psycho-Neuro-Immunologie, de interactie tussen het brein, het immuunsysteem en alles wat daartussen zit. Psycho-Neuro-Immunologie is in het kort de juiste stoffen / hormonen via voeding, beweging of suppletie, zodat je lichaam weer het zelf kan bolwerken.
  Door goed door te vragen hoe jouw lichaam reageert bij bepaalde omstandigheden, is vaak al in de eerste sessie te achterhalen welke stoffen kunnen helpen om de energiebalans weer te herstellen en te kunnen ontspannen en te ont-stressen. Zodat het lichaam het daarna weer zelf kan en jij merkt dat je kunt ontspannen en die dingen kunt blijven doen die je wilt of misschien moet doen, want dat is meestal nu eenmaal soms ook nodig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply