Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Herstel optimaal na kanker
  Rate this post

  Wanneer mensen geconfronteerd worden met de diagnose kanker heeft dat een enorme impact op hun leven. Vermoeidheid is een van de veel gehoorde klachtentijdens de behandeling van kanker. Deze vermoeidheid kan leiden tot een lagere kwaliteit van leven, verminderd functioneren op het gebied van activiteiten in het dagelijks leven (zoals traplopen, boodschappen doen en het huishouden doen). Ook kun je last krijgen van bewegingsbeperkingen, waardoor je pijn hebt bij het bewegen. Een van de meest voorkomende vormen van kanker is borstkanker.

  Vroeger werd wel gezegd, dat je, als je kanker hebt, zo weinig mogelijk moet bewegen en veel rust moet houden. Dat was ook niet zo gek: bestralingen en chemotherapie betekenen een aanslag op je lichaam, en de behandelingen leiden tot functieverlies, pijn en vermoeidheid. Veel vrouwen met borstkanker zijn dan ook bang om te bewegen, maar lichamelijke activiteit is wél aan te raden voor een sneller herstel. Natuurlijk is een goede begeleiding daarbij van groot belang. Deze begeleiding wordt bij ons in het Paramedisch Centrum Hoogvliet gegeven door Fysiotherapeuten met jaren lange ervaring in de oncologische revalidatie. Hierdoor bouw je op een verantwoorde manier conditie op waardoor klachten kunnen verminderen. Deze aanpak geldt uiteraard voor alle vormen van kanker en de daarbij behorende behandelmethodes.

  In ons centrum werken we in individuele-en groepssessies samen met de fysiotherapeuten aan het herstel van kracht, conditie en mobiliteit. Ook is er veel aandacht voor het weer krijgen van vertrouwen in je lichaam en wordt er aandacht besteed aan de geestelijke aspecten die uiteraard ook een grote rol spelen. Dit laatste vindt plaats door middel van Yoga en Mindfulness training. Het doel is om zo snel mogelijk weer terug te keren naar het oude leven. De fysiotherapeut bekijkt samen met jou welke vorm van bewegen en/of sporten het best voor jou is.

  In elke fase
  Oncologiefysiotherapie kan worden ingezet tijdens alle fases van de ziekte, van net na de diagnose tot en met de herstelfase na medische behandeling. Ook wanneer er geen uitzicht is op genezing, is trainen zinvol. Fysieke training is onmisbaar voor een optimaal herstel tijdens en na kanker. De training kan al worden gestart voordat de chemotherapie of operatie plaatsvindt. Hoe fitter je de behandeling ingaat, hoe beter je herstelmogelijkheden zijn: het ‘better in, better out’-principe.

  Oncologische revalidatie draagt bij aan je herstel en heeft een gunstige invloed op je fysieke en geestelijke draagkracht.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply