Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Herstel optimaal tijdens en na kanker
  Rate this post

  Eén van de klachten die vaak voorkomen bij borstkankerbehandelingen is vermoeidheid. Vermoeidheid kan leiden tot een lagere kwaliteit van leven en een verminderd functioneren op het gebied van activiteiten in het dagelijks leven (zoals traplopen, boodschappen doen en het huishouden doen).
  Ook kun je last krijgen van bewegingsbeperkingen, waardoor je pijn hebt
  bij het bewegen van je arm en/of schouder.

  Vroeger werd wel gezegd, dat je, als je kanker hebt, zo weinig mogelijk moet bewegen en veel rust moet houden. Veel vrouwen (en ook mannen) met borstkanker zijn dan ook bang om te bewegen, maar lichamelijke activiteit, onder begeleiding van een oncologiefysiotherapeut kan ervoor zorgen dat je weer conditie opbouwt en andere problemen kunt voorkomen. Dit is wetenschappelijk bewezen.

  Gespecialiseerd in borstkanker
  Een oncologiefysiotherapeut, zoals Lucie Bakker, is gespecialiseerd in het behandelen, oefenen en adviseren van mensen die te maken hebben met (borst)kanker. In individuele sessies werk je met de oncologiefysiotherapeut aan het herstel van kracht, conditie en mobiliteit. De training kan al worden gestart voordat de chemotherapie of operatie plaatsvindt. Hoe fitter je de behandeling ingaat, hoe beter je herstelmogelijkheden zijn: het ‘better in, better out’-principe. Ook is er veel aandacht voor het weer krijgen van vertrouwen in je lichaam. De oncologiefysiotherapeut bekijkt samen met jou welke vorm van bewegen en/of sporten het best voor jou is. Daarnaast neemt litteken­behandeling ook een belangrijke plaats in.

  In elke fase
  Oncologiefysiotherapie is onmisbaar voor een optimaal herstel tijdens en na kanker. Door middel van het oncologisch revalidatienetwerk, Het FONN (Fysiotherapeuten Netwerk Noord Nederland), tezamen met het WZA draagt Lucie bij aan de ontwikkeling om beter oncologie en de gevolgen te kunnen behandelen en begeleiden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply