Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Herstel optimaal tijdens en na kanker
  Rate this post

  Eén van de klachten die vaak voorkomen bij borstkankerbehandelingen is vermoeidheid. Vermoeidheid kan leiden tot een lagere kwaliteit van leven, verminderd functioneren op het gebied van activiteiten in het dagelijks leven. Ook kun je last krijgen van bewegingsbeperkingen, waardoor je pijn hebt bij het bewegen van je arm en/of schouder.

  Vroeger werd wel gezegd, dat je, als je kanker hebt, zo weinig mogelijk moet bewegen en veel rust moet houden. Dat was ook niet zo gek: bestralingen en chemotherapie betekenen een aanslag op je lichaam, en de behandelingen leiden tot functieverlies, pijn en vermoeidheid. Veel vrouwen met borstkanker zijn dan ook bang om te bewegen, maar lichamelijke activiteit is wél aan te raden voor een sneller herstel. Natuurlijk wel met beleid. Een oncologiefysiotherapeut kan ervoor zorgen dat je weer conditie opbouwt. Het is wetenschappelijk bewezen dat training onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut bovengenoemde klachten kunnen verminderen. Oncologie­fysiotherapie kan worden ingezet tijdens alle fases van de ziekte, van net na de diagnose tot en met de herstelfase na medische behandeling.
  De Witte Hoeck heeft jarenlange ervaring in de behandeling en begeleiding van klachten ten gevolge van behandeling van kanker. Er is een gespecialiseerde oncologiefysiotherapeut die samenwerkt met de oedeem-, bekken- en manueel therapeuten om je bij te staan om de diverse klachten te verminderen en je te helpen jouw leven weer op te pakken. Daarnaast biedt De Witte Hoeck trainingen aan, individueel of in groepsverband, om je kracht, beweeglijkheid en uithoudingsvermogen weer op te bouwen.
  Er wordt nauw samengewerkt met andere disciplines, zoals mammacareverpleegkundigen, diëtisten, bandagisten, wijkverpleegkundigen en ergotherapeuten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply