Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Herstel optimaal tijdens en na kanker
  Rate this post

  Behandelingen tegen kanker, zoals een operatie, chemotherapie, bestraling en hormoontherapie, hebben verschillende bijwerkingen. Eén van de meest voorkomende gevolgen is kankergerelateerde vermoeidheid. Deze vermoeidheid is anders dan de vermoeidheid die je kent en kan leiden tot een lagere kwaliteit van leven, een verminderd functioneren op het gebied van activiteiten in het dagelijks leven (zoals traplopen, het huishouden doen, werken of sporten). Ook kun je last krijgen van bewegingsbeperkingen en pijn bij het bewegen.

  Vroeger werd wel gezegd, dat je, als je kanker hebt, zo weinig mogelijk moet bewegen en veel rust moet houden. Dat was ook niet zo gek: bestralingen en chemotherapie betekenen een aanslag op je lichaam, en de behandelingen leiden tot functieverlies, pijn en vermoeidheid. Veel mensen met kanker zijn dan ook bang om te bewegen, maar lichamelijke activiteit is wél aan te raden voor een sneller herstel. Natuurlijk wel met beleid. Een oncologiefysiotherapeut kan ervoor zorgen dat je weer conditie opbouwt. Het is wetenschappelijk bewezen dat training onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut bovengenoemde klachten kunnen verminderen.

  Gespecialiseerd in kanker
  Bij Medifit Fysiotherapie werkt onder andere oncologiefysiotherapeut Janneke Drijvers. Zij heeft een uitgebreide opleiding gevolgd en is op de hoogte van de effecten van de operaties, chemotherapie, radiotherapie en hormoontherapie op het functioneren van het bewegingsapparaat, waardoor ze prima in staat is om mensen met kanker te begeleiden en adviseren.
  Samen met Janneke en haar team, dat gespecialiseerd is in oedeemtherapie, littekenbehandeling, de aanpak van slikproblemen en de opbouw van de belastbaarheid, werk je aan het herstel van je kracht, conditie en mobiliteit. Ook is er veel aandacht voor het herstellen van vertrouwen in je lichaam. Het doel is dat je snel weer je dagelijkse bezigheden kunt oppakken. De fysiotherapeuten bekijken samen met jou welke vorm van revalidatie het beste past bij jou.

  In elke fase
  Oncologiefysiotherapie kan worden ingezet tijdens alle fases van de ziekte, van net na de diagnose tot en met de herstelfase na medische behandeling. Ook wanneer er geen uitzicht is op genezing, is trainen zinvol. Fysieke training is onmisbaar voor een optimaal herstel tijdens en na kanker. De training kan al worden gestart voordat de chemotherapie of operatie plaatsvindt. Hoe fitter je namelijk de behandeling ingaat, hoe beter je herstelmogelijkheden zijn: het ‘better in, better out’-principe.

  Vergoedingen
  Medifit Fysiotherapie is een Plus-praktijk en heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Vraag naar de mogelijkheden voor vergoeding.

  Wil je meer weten? Je kunt altijd bellen of langsgaan bij de praktijk!

  Over Medifit Fysiotherapie
  Medifit Fysiotherapie biedt onder andere algemene fysiotherapie, sportfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, Medical Taping, oedeemtherapie, manuele therapie, oncologiefysiotherapie en echografie. De praktijk heeft 8 locaties in de regio Breda-Tilburg.
  Medifit Fysiotherapie Verbeeten Tilburg is gevestigd in het Verbeeten Instituut, gelegen naast het Elisabeth-TweeStedenziekenhuis (ETZ). Hierdoor is er een optimale samenwerking en is alle mogelijke zorg voorhanden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply