Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Herstel optimaal tijdens en na kanker
  Rate this post

  Je zult het maar te horen krijgen dat je kanker hebt. Je wereld stort in en de angst slaat toe. De medische molen gaat draaien en in korte tijd gebeurt er heel veel en moeten ingrijpende beslissingen snel genomen worden. Het is dan ook niet zo gek dat je je moe voelt van alle behandelingen en de stress. Maar wat kun je nu tegen die vermoeidheid doen? Het beïnvloedt immers alles. Het huishouden, de boodschappen, traplopen: alles gaat lastiger door de vermoeidheid en eventuele bewegingsbeperkingen.

  Vroeger werd er wel gezegd dat wanneer je kanker hebt, je voornamelijk rust moet houden. Dat werd gezegd omdat de bestralingen kunnen leiden tot bijvoorbeeld functieverlies, oedeem, pijn en vermoeidheid. Veel vrouwen met borstkanker zijn dan ook bang om te bewegen. Toch is er wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat lichamelijke activiteit juist wél is aan te raden voor een sneller herstel. Uiteraard met beleid. Aan te bevelen is om dit samen te doen met de oncologiefysiotherapeut. Deze kan ervoor zorgen dat je weer conditie opbouwt en dat pijn vermindert. Dit gaat op een verantwoorde manier, zodat je de dagelijkse bezigheden zo goed mogelijk weer kunt oppakken.

  Gespecialiseerd in borstkanker
  De oncologiefysiotherapeut is gespecialiseerd in het begeleiden en adviseren van mensen die te maken hebben met (borst)kanker. Deze fysiotherapeut richt zich dan ook op de gevolgen van de behandeling van kanker, op het bewegen en het bewegingsapparaat. Samen met de oncologiefysiotherapeut werk je gericht aan herstel en kracht, conditie en mobiliteit. Ook is er veel aandacht voor het weer terugkrijgen van het vertrouwen in je lichaam. Samen met de therapeut bekijk je welke vorm van bewegen en/of sporten het beste voor jou is.

  In elke fase
  Begeleiding door de oncologiefysiotherapeut is niet alleen bedoeld om te starten na de behandeling van (borst)kanker. Vergis je hier niet in. Een behandeling starten vlak na de diagnose kan heel zinvol zijn. Op deze manier zorg je ervoor dat je zo fit mogelijk de behandeling gaat starten en je niet volledig uit je balans hoeft te raken hierdoor. Hoe fitter je de behandeling ingaat, hoe beter de herstelmogelijkheden zijn.
  Oncologiefysiotherapie draagt bij aan je herstel en heeft een gunstige invloed op je psychische draagkracht.

  Over ons
  Ons multidisciplinaire team bestaat uit fysiotherapeuten, een oncologiefysiotherapeut, 4 oedeemfysiotherapeuten, een diëtiste, een medisch pedicure en psychologische hulp. Met ons team kunnen wij je zo goed mogelijk zorg bieden gericht op revalidatie, maar ook met omgaan met de nieuwe situatie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply