Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Herstellen door de zee!
  Rate this post

  Het najaar is weer begonnen en het aantal verkoudheden loopt weer op. Je voelt je minder fit en bent sneller vatbaar voor griep- en verkoudheidsvirussen. Het liefst hou je je gezondheid en welzijn op peil deze koude maanden.

  Wat vooropstaat, is dat jij je lekker voelt; van binnen én van buiten. Zorg daarom goed voor jezelf en je gezondheid. Hoe mooi zou het zijn om de donkere dagen in de winterperiode door te komen met voldoende energie en weerstand? Je voelt je lichamelijk sterker en gezonder en hierdoor voel je je mentaal ook een stuk beter. Maar wat kan jou helpen, naast gezonde voeding en voldoende beweging, om toch die extra boost te geven?

  Bij een gezonde leefstijl zijn mineralen heel belangrijk. Het is al jaren duidelijk dat met natuurlijke, ecologische mineralen effectief veel verschillende ziekten behandeld kunnen worden, en we door deze behandeling tevens de fysieke en mentale gezondheid kunnen herstellen of behouden. Mineralen hebben een all-round functie: ze hebben een positieve invloed op je organen, je huid en je mentale gezondheid. Magnesium is een voorbeeld van een belangrijk mineraal. Hoewel het zo’n belangrijk mineraal is, kampen veel mensen toch met een tekort. Vaak krijg je klachten als concentratieproblemen, depressieve gevoelens en oververmoeidheid, maar ook lichamelijke klachten als gewrichtspijnen en spierkrampen door bijvoorbeeld verzuring van het lichaam.

  Je zou denken dat voedsel een grote hoeveelheid mineralen bevat, waaronder magnesium en calcium. Maar door het bewerkte voedsel en een verkeerd eetpatroon is de voeding die we binnenkrijgen niet meer zo mineraalrijk. De kans is aanwezig dat je een mineralentekort hebt, zonder dat je op dit moment klachten ervaart. Door halotherapie houd je je mineralengehalte en je gezondheid in stand!

  Door middel van deze halotherapie voed je je lichaam en huid met essentiële mineralen die ze nodig hebben. Ook zorgt de therapie voor het bevorderen van het herstelvermogen van je lichaam. Denk er wel aan dat er verschillende soorten zouttherapieën bestaan met een verschil in kwaliteit. Niet iedere soort zout is namelijk even effectief voor je gezondheidsklachten. Steenzout bevat bijvoorbeeld veel minder mineralen dan zeezout.

  MediSalt in Almere beschikt als enige in Nederland over een Galos jodiumzoutgrot van 100% zeezout uit de Saksische Meren, dat dezelfde mineralen bevat als de Dode Zee. De kamer is volledig omgebouwd naar een zoutgrot waarin 7 ton aan zeezout is verwerkt. Het voelt alsof je in een echte zoutgrot zit. Mede door de therapeutische werking van het gekleurde licht en bijvoorbeeld een hoog jodiumgehalte, heeft de zoutgrot een ontspannen én medicinale werking op het hele lichaam. Ontdek deze unieke ervaring en ga gezond en ontspannen het najaar door!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply