4/4 - (1 stemmen)
 • Herstellen, met hulp uit de natuur
  4/4 - (1 stemmen)

  Het is winter. De bomen staan in hun rusttoestand en wachten geduldig op de tekenen van Moeder Natuur om zich weer voor te bereiden op hun volle potentieel. Zo ook wij mensen. Dit is althans onze natuurlijke neiging: we blijven graag nog wat langer in ons warme bedje liggen, we zijn wat minder uitbundig en meer naar binnen gekeerd.

  Sommige mensen voelen zich echt somber en moe. Op zich is daar niets mis mee. Wij zijn ook onderdeel van deze verstillende natuur. Ook wij mensen hebben het nodig om wat meer naar binnen te keren om straks weer een hernieuwd en gegroeid potentieel tot uitdrukking te laten komen. De winter biedt ons deze mogelijkheid. Ondertussen kun je wel onderzoeken wat jij daarvoor nodig hebt.

  Mesologie en de PresentChild methode kunnen je mogelijk helpen bij dit onderzoek. Samen gaan we op zoek naar onbalans en functieverstoringen in je lijf, maar we kijken ook naar groeimogelijkheden. Via een uitgebreide anamnese en gesprek, fysiek onderzoek, pols- en tongonderzoek vanuit de oosterse geneeswijzen en elektro-acupunctuur zoeken we naar functies die ondersteuning nodig hebben. Wat is er uit balans? Zijn er tekorten in micronutriënten? Hoe is de vertering, de opname? Functioneert het immuunsysteem naar behoren? Zijn er hormonale verstoringen die wellicht bijdrage aan de klachten? Dit zijn zo wat vragen die we ons als Mesoloog stellen. Van hieruit vormen we een individueel behandelplan met hulp uit de natuur, ons grote voorbeeld!

  Kom je maar niet uit je somberheid, blijf je kwakkelen of blijf je zo ontzettend moe, dan is het goed om hier hulp voor in te zetten. Een individueel voedingsadvies, uitgeteste supplementen, kruiden en andere delen uit de natuur kunnen daarbij een mooie en pure ondersteuning bieden. Iedere klacht die zich aandient in ons lijf, vormt eigenlijk een signaal om naar te luisteren: ‘Wat speelt er in mijn lijf en mind? Wat zeggen die klachten mij?’ Met Mesologie gaan we vooral op zoek naar de vertaling van klachten op het fysieke vlak; jouw lijf.

  PresentChild is een methode die helpt onderzoeken middels ‘spiegelfuncties’, ‘innerlijk kind’ en je eigen potentieel, waar je groeimogelijkheden liggen. Het bijzondere aan deze methode is dat het vertalen van gedrag en klachten die je ervaart bij je partner, je collega, maar vooral ook je kinderen en degenen die jou ‘raken’, vaak een kans vormen tot hernieuwing. Het biedt inzicht in patronen die groei van jouzelf doet stagneren. De bewustwording hiervan leidt veelal tot positieve veranderingen in gedrag, klachten en tot meer harmonie. Kortom: een bijzonder cadeau voor jouzelf en je gezin!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply