Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Hervind de balans met acupunctuur
  Rate this post

  De mens is in staat om zich voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden, zowel lichamelijk als geestelijk. Een lichaam in balans is een energiesysteem dat optimaal functioneert. Bij onverwachte gebeurtenissen reageert het lichaam direct door het aanmaken van adrenaline. Dat kan geen kwaad. Integendeel: het houdt ons scherp, ons concentratievermogen is optimaal en we kunnen beter presteren. Deze vorm van spanning, of stress, is gezond, en hoort bij het leven.

  Maar als we te veel of te vaak achter elkaar met spanning te maken krijgen, en tussendoor niet kunnen ontspannen, raakt onze energiebalans verstoord. Je wordt prikkelbaar, in het begin vaak zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Je krijgt last van spierspanningen of hoofdpijn. Je voelt je onrustig en kunt ’s nachts moeilijk in slaap komen doordat je ligt te piekeren…
  Herken je deze klachten?

  Bij stress is de spanning in ons systeem (spieren, ademhaling, gedachten) hoger dan strikt noodzakelijk. Een acupunctuurbehandeling zal gericht zijn op het hervinden van de balans. Een belangrijk onderdeel hierin is de aanpak van de oorzaak van je stress klachten, zodat je je ook op langere termijn beter blijft voelen. Als acupuncturist kan ik helpen jouw energie te versterken en het zenuwstelsel te kalmeren. Hierdoor kom je meer tot rust, wordt de cirkel van spanning doorbroken en kan herstel beginnen. Soms is een combinatie met ademhalings­technieken of haptonomie effectief. Haptonomie kan je helpen je meer bewust te worden van jouw lichaam en gevoel.
  Het helpt je om meer trouw te zijn aan jezelf en je grenzen, lichamelijke signalen te herkennen en een evenwicht te vinden tussen voelen en denken. Praktijk Elske van Diepen is d.m.v. acupunctuur (en/of haptonomie) gespecialiseerd in het behandelen van stress klachten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply