Rate this post
 • Hét alternatief voor liposuctie
  Rate this post

  Je herkent het vast wel: je bent druk bezig om vet op bepaalde plekken eraf te krijgen, maar die laatste centimeters gaan moeilijk. Je wilt ze graag kwijt, maar liposuctie wil je dan ook weer niet. Dan biedt cryolipolyse uitkomst!

  Cryolipolyse is een nieuwe methode om vetcellen definitief te verwijderen door middel van bevriezing, en staat ook wel bekend als ‘vet bevriezen’. Cryolipolyse is een nieuwe methode om effectief plaatselijk vetcellen af te breken door ze bloot te stellen aan koeling. Tijdens een cryolipolysebehandeling worden de vetcellen zodanig gekoeld, dat het lichaam de cellen kan afbreken en afvoeren. Tijdens de behandeling worden door middel van gecontroleerde koeling ongewenste vetophopingen op niet-invasieve wijze afgebroken, waardoor een gecontroleerde verbetering van de lichaamscontouren optreedt. De blootstelling aan koeling veroorzaakt celvernietiging van onderhuids vetweefsel zonder dat hierbij schade optreedt aan omliggende weefsels. Cryolipolyse is als het ware een niet-chirurgisch alternatief voor liposuctie.

  Voor wie geschikt?
  Cryolipolyse is niet bedoeld om af te vallen, maar is bedoeld om de contouren van het lichaam te verbeteren en plaatselijke vet­ophopingen te laten verdwijnen. De behandeling is dus niet geschikt om overgewicht mee te behandelen. Juist mensen die ondanks intensieve sportbeoefening bijvoorbeeld hun ‘love handles’ niet wegkrijgen, kunnen veel baat hebben bij behandeling door middel van cryolipolyse. Wanneer deze probleemzones ondanks diëten en sporten en het daarbij optredende gewichtsverlies niet willen slinken, kom je in aanmerking voor cryolipolyse. Tijdens een kuur kan 2 tot 5 cm vet definitief verwijderd worden! Dus voor mensen die ondanks een gezonde leefstijl vetrolletjes hebben die ze niet weg krijgen, is deze behandeling een snelle, pijnloze en relatief gemakkelijke behandelmethode. Maar ook voor mensen die door middel van een dieet afvallen, kan crylipolyse helpen het overtollige vet gemakkelijker af te breken. De vetcellen worden geëlimineerd en de resultaten blijven behouden zolang het normale calorie-evenwicht behouden blijft.

  Welke zones?
  Elke lichaamszone met ongewenste ­vetophoping kan door middel van ­cryolipolyse behandeld worden. Meestal worden de dijen, de buik, de ‘love handles’ en de armen ­behandeld. Bij opvallende asymmetrie van de lichaamscontouren is het ook mogelijk om slechts één zijde te behandelen.

  Wat ervaart de cliënt?
  Tijdens de eerste minuten van de behandeling voelt de cliënt een intens gevoel van koude dat vrij snel verdwijnt. De cliënt zit of ligt ­comfortabel en kan ondertussen lezen, gebruik maken van een laptop of zelfs slapen. Afhankelijk van het aantal te behandelen zones duurt een sessie gemiddeld 1 tot 2 uur.

  Hoeveel behandelingen?
  Het benodigde aantal behandelingen is afhankelijk van het volume van de te behandelen zone. Voor het beste resultaat zijn gemiddeld 3 à 5 behandelingen nodig. Circa 20% van de vetcellen verdwijnt al na één behandeling. Er zitten 2 weken tussen de behandelingen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply